Életmód

Jelez a villa, ha túl mohón eszel

Az elhízástól és emésztési problémáktól is megóv az intelligens evőeszköz.

Amerikai mérnökök fejlesztették ki az úgynevezett intelligens villát. A hipermodern evőeszköz méri, hogy mennyi idő alatt fogyasztod el vele az ételeket, hányszor emeled a szádhoz, és két falat között mennyi idő telik el. Ha túlságosan mohón lapátolsz, finom rezgéssel jelzi, hogy lassítanod kellene.

Kép: gizmodiva.com
Kép: gizmodiva.com

Kutatások támasztják alá, hogy a jóllakottság nagyjából az evés után 20 perccel érezhető, aki pedig túl gyorsan eszik, gyakran nagyobb mennyiségű ételt fogyaszt el az egészségesnél, ami elhízáshoz vezethet. A mohón befalt ételt ráadásul nem rágjuk meg eléggé, ami emésztési problémákat válthat ki, de akár refluxbetegséget is okozhat. Asz intelligens villa használata ezektől kímélhet meg.

Az evőeszköz bluetooth segítségével a hozzá tartozó okostelefonos alkalmazással is összekapcsolható: ezen keresztül nyilvántarthatjuk a mért adatokat, sőt ha ahhoz van kedvünk, a közösségi oldalakon keresztül akár az ismerőseinkkel is megoszthatjuk.

A termék várhatóan 2014-ben kerül majd forgalomba, és 99 dollárba, azaz 22 000 forintba fog kerülni. 

 Mit ajánlott enni sportolás előtt és mit utána? Erre és még sok minden másra tudja a választ a Válaszkereső! Kérdezz te is!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top