Család

Egy hónap után adjuk fel a fogyókúrát

A legtöbben szívesebben választják a drasztikus fogyókúrát az egészséges táplálkozás helyett. De aztán nem tartják be.
Feladod?
Feladjam?

A fogyni vágyók fele nagyjából egy hónap után adja fel a fogyókúrát, legalábbis ez derült ki egy Angliában készült közvélemény-kutatásból.

A diétába kezdők többsége legalább 12 kilót szeretne leadni, de minden negyedik fogyózó ennek felével is megelégedne. A nők több mint háromnegyede nem elsősorban azért kezd fogyókúrába, mert az egészségét félti, hanem egyszerűen jobban akar kinézni.

Minden tizedik ember folyadékdiétával próbál fogyni, a 16 és 24 év közötti korosztály viszont akár minden hónapban újabb diétás módszerrel próbálkozik. Szintén tízből egy ember úgy látja, hogy fogyókúrával esélye sincs megszabadulni a túlsúlyától, ehelyett zsírleszívást végeztetne, minden tizennegyedik megkérdezett pedig legszívesebben gyomorgyűrűt rakatna fel.

A kutatás bebizonyította, hogy egyre több ember a drasztikus fogyókúrában látja a megoldást ahelyett, hogy a könnyebb és hatékonyabb, fokozatos diétás módszereket választaná, vagy eleve egészségesen táplálkozna.

A szakemberek szerint a legtöbb gondot az okozza a túlsúlyos emberek számára, hogy a kilóik évről évre csak halmozódnak, és egyre lehetetlenebb feladatnak tűnik lefogyni. Pedig kiegyensúlyozott étrenddel, ellenőrzött méretű adagokkal és rendszeres, aktív testmozgással jelentősebb túlsúlytól is meg lehet szabadulni. Igaz, akaraterő és kitartás valóban kell hozzá.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top