Életmód

A diabetikus édességek is hizlalnak?

Az örök kérdés: cukor vagy édesítőszer? Segítünk választ találni a Nők Lapja Café Válaszkereső oldalán.

Mindig szeretnénk fogyni. Na jó, nem mindig, de általában. És persze azt is szeretnénk tudni, hogy vajon mivel tesszük a legjobbat a szervezetünknek. A Nők Lapja Café Válaszkereső oldalán is sokan érdeklődtek, vajon a cukor vagy az édesítőszer a jobb.

Margo például azt szerette volna tudni, hogy az édesítőszereknek nincs-e káros hatásuk a szervezetére. „Minden nap megiszom egy liter teát, amibe 10 szem édesítőt teszek, nem sok ez egy napra?” – kérdezi aggódva, de szakértőnk, Oczelláné Márta segít, megnyugtató választ ad a kérdésére. Halmas pedig arra kíváncsi, hogy hogyan édesítse a süteményeket, hogy kisfia egészségének ne ártson, ő maga pedig cukorbeteg. „A főzéssel nagy gondban vagyok, a gyümölcscukor is tilos számunkra, viszont nem szeretnék édesítőszerrel főzni, sütni, mert akkor a kisfiam nem ehet belőle.” Nagy Eszter Anna, dietetikus szakértőnk szerint érdemes mézzel próbálkozni, de a bővebb választ itt találod.

A diabetikus édességek is hizlalnak?

„Melyek a legkevésbé káros édesítőszerek?” – kérdezi Bambuska, akinek nemcsak a szakértőnk adott választ, hanem több lelkes fórumozó is a segítségére sietett. Vircsi pedig azt szeretné tudni, hogy káros lehet-e az egészségre az, ha valaki teljesen kiiktatja az étrendjéből a cukrot.

Kellibaby pedig azt kérdezi a Nők Lapja Café válaszkereső oldalán, hogy vajon a diabetikus édességek hizlalnak-e. Jogos a kérdés, sajnos eddig azt hittük, ha ilyen édességeket eszünk, nem kell tartanunk a pluszkilóktól, de szakértőnk, Leitem Ágnes válasza kicsit nyugtalanító.

Ha van egy jó tipped, vagy te is kíváncsi vagy, mit tanácsolnak a többiek, akkor klikkelj a Nők Lapja Café Válaszkereső oldalára. De ha téged egészen más érdekel, akkor is érdemes benézned a Válaszkeresőre, hiszen szinte bármilyen témában kérdezhetsz, legyen az párkapcsolat, életmód, vagy épp ezotéria – mindig lesz valaki, akit monitornál találsz, és segít neked!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top