Életmód

4 hónapot töltünk vasalással

Hát az biztos, hogy nem a kedvenc házimunkánk a vasalás, az életünkből átlagosan mégis négy hónapot szentelünk neki egy friss tanulmány szerint.

A brit háztartásokban, de szerintünk nálunk is, többnyire a ház asszonya végzi a vasalást. A megkérdezett asszonyok, csajok majdnem fele arról számolt be, hogy a férje, pasija még életében nem vett vasalót a kezébe, mondjuk, hogy a saját ingét kivasalja.

Ritka pillanat
Ritka pillanat

Így jöhetett ki, miután a kutatók osztottak-szoroztak, hogy egy nő az életéből négy hónapot áldoz a saját és családja ruhájának kivasalására. És ha ezt a képzeletbeli ruhamennyiséget egymásra pakolnánk, akkor több mint 1 kilométer lenne, nagyjából négyszer olyan magas, mint az Eiffel-torony.

A megkérdezett anyukák harmada, ha megtehetné, szívesen fizetne valakinek, hogy vasalja ki a ruhákat helyettük. Viszont a negyedük egyszerűen beismerte, hogy nem vasalnak és kész. Őszintén bevalljuk, nem törünk pálcát felettük. Ha viszont nem teheted meg, hogy ne vasalj, itt elárulunk néhány trükköt, hogyan könnyítsd meg a dolgod.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top