Életmód

Velünk lelkiztek

A Nők Lapja Psziché legújabb számának közreműködői, akik velünk lelkiztek.

Velünk lelkiztekSinger Magdolna
Betegség, anyagi problémák, válás – és még sorolhatnánk azokat a nehézségeket, melyeket a négygyermekes gyásztanácsadó és mentálhigiénés szakember is átélt élete során. Szily Nóra krízisekről és azok pozitív hozományairól beszélgetett vele és Szulák Andreával.

Andrek Andrea
Azt már régóta tudjuk, hogy érzelmeink kifejezésének egyik legkiválóbb eszköze az érintés. Arról azonban keveset hallottunk, hogy a testi kontaktus által lelki problémáinkra is fény derülhet, s így feloldódhatnak a blokkjaink. Egy terápia során ennek rejtelmeibe vezetett be minket a perinatális pszichológus.

Csernus Imre
Függőségeink nemcsak saját életünket, de szeretteinkét is megkeseríthetik. Ezt az egykor maga is szenvedélybeteg orvos, pszichiáter saját bőrén is tapasztalta. Ezúttal egy erős dohányos férj mellett „fuldokló” feleség kérdezte a véleményét. A doki most is a tőle megszokott, kendőzetlen őszinteséggel válaszolt.

Magyar Iván György
Nagy port kavart pár évvel ezelőtt, hogy bezárják a Lipótot. Hiábavaló volt minden tiltakozás, utcára tették a pszichiátriai intézet lakóit és gondozóikat. Felkerestük a volt osztályvezető főorvost, aki néhány régi kollégájával ma is azon dolgozik, hogy továbbvigye a Lipót szellemiségét.

Füredi Krisztián
Tipikus filmbeli jelenet, hogy a pszichológusnál ül egy pár, és arról folyik a diskurzus: együtt vagy külön folytassák-e az életüket. A szexuálpszichológus és párterapeuta igen gyakran találkozik ezzel a problémával. Ezért kértük fel őt, segítsen, mikor érdemes újrakezdeni egy kapcsolatot.

F. Várkonyi Zsuzsa
A nevelés során rengeteg kérdés merül fel a szülőkben. Szeretnék tudni, hogyan segíthetik a gyerekük boldogulását. Az elismert pszichológus, aki már húsz éve tart személyiségfejlesztő tréningeket, most ebben adott nekünk tanácsot.

Kezdd újra! Olvass bele a magazinba!

A legfrissebb szám tartalmából:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top