Életmód

Okosabb lehet a gyerek, ha rendszeresen reggelizik

Jobb eredményeket érnek el a teljes körű intelligenciateszteken azok a gyerekek, akik nem hagyják ki a reggelizést.

A Pennsylvania Egyetem kutatói 1269 hatéves gyermeket vizsgáltak Kínában. Kimutatták, hogy a nem rendszeresen reggeliző gyermekek 5,58 ponttal alacsonyabb teljesítményt értek el a verbális, 2,50 ponttal alacsonyabbat a nem verbális, és 4,6 ponttal alacsonyabbat a teljes körű IQ-teszteken, mint azok a gyermekek, akik gyakran vagy mindig reggeliznek.
Hatéves korban a gyerekek kognitív képességei verbális és nem verbális téren egyaránt gyorsan fejlődnek. Éppen ezért a reggeli táplálkozási és szociális aspektusa is fontos. Az éjszakai koplalás után a reggeli látja el „üzemanyaggal” az agyat, ugyanakkor a reggeli közben zajló szociális kölcsönhatás a szülőkkel szintén elősegíti az agy fejlődését. Az étkezések során a beszélgetéseknek köszönhetően a gyerekek fejleszthetik szókincsüket, gyakorolhatják a történetek összefoglalását és értelmezését, és fejleszthetik általános műveltségüket.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top