Életmód

Így spórol a szupertakarékos anyuka

Még a teafiltereket és az uzsonnászacskókat sem pazarolja a család.

Keeley Newstead

Keeley Newstead

Forrás: Daily Star

A gyerekek imádják, nekik ez olyan, mint egy játék – mondja a 37 éves brit anyuka, Keeley Newstead, aki családjával együtt szupertakarékos életmódot folytat.

A takarítóként dolgozó asszony mesteri módon figyeli és kihasználja az áruházláncok akcióit, és az ingyenes ajándékokat is begyűjti. „Rengeteg cucchoz lehet hozzájutni, amivel segíthetünk magunkon.”

Keeley szinte semmi olyasmit nem vásárol meg, ami ne lenne leárazva, vagy ne egyet fizet-kettőt kap akcióban árulnák. A gyerekeinek évek óta nem vett sem tollat, sem pedig grafitceruzát: reklámtollakkal és az IKEA-ból beszerzett ingyenes ceruzákkal írnak.

Az anyuka az internetet is rendszeresen böngészi előnyös ajánlatok után kutatva. Kikéri az összes termékmintát az édességektől kezdve a parfümökig.

A család, amit csak lehet, újrahasznosít: a teafiltereket például kiszárítják és legalább háromszor áztatják ki újra. Szemeteszsák gyanánt a boltokban kapott szatyrokat használják, de az uzsonnászacskóval is spórolnak, hetente fejenként csak egyet-egyet használnak el.

A lakásukban előszeretettel világítanak gyertyával, de spórolnak a vécépapírral is: az asszony 6 laponként gondosan megjelöli a tekercset, egyszerre maximum csak ennyit tépnek le róla.

Szerinted követendő, ahogyan élnek, vagy ez már túlzás?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top