Életmód

Hány kalóriát éget a tavaszi nagytakarítás?

Szívesebben esünk neki a házimunkának, ha az lebeg a szemünk előtt, hogy ezzel is formálhatjuk kicsit az alakunkat.

Bár ha négykézláb mosunk fel, az több kalóriát éget el, azért a moppal is érhetünk el eredményeket. A Huffington Post összeszedte, milyen további áldásos hatásai vannak a tavaszi nagytakarításnak azon túl, hogy ragyogni fog a lakás. Ha még ez sem elég inspirációnak, akkor hallgassunk pörgős zenéket!

Hány kalóriát éget a tavaszi nagytakarítás?Felmosás 

Ha moppal csináljuk, akkor egy óra alatt 153 kalóriát égethetünk el, ami egy laza aerobikóra 413 kalóriájához képest nem sok, de legalább a padló is tiszta lesz közben.

Felmosás mop nélkül

Jobb a helyzet, ha letérdelünk és úgy sikálunk, mint Hamupipőke a klasszikus Disney-mesében. Így már 187 kalóriát pusztítunk el mindössze fél óra alatt, ami már megközelíti az aerobik hatékonyságát.

A kád kisikálása

A kádat persze nem sikáljunk egy órán át, de 15 perc alatt így is megszabadulhatunk további 90 kalóriától, és ha nagyon lendületesen csináljuk, még egy kis karizomlázunk is támadhat később.

Porszívózás

Lakásmérettől függ, ki mennyi időt tölt vele, mindenesetre fél óra alatt 119 kalóriát égethetünk el ezzel a házimunkával.

Sepregetés

Ez kicsivel energiaigényesebb a porszívózásnál, 136 kalóriát égethetünk el a seprűvel fél óra alatt.

Autómosás

A téli mocsokrétegeket kézzel is levakarhatjuk a kocsiról, így nemcsak az autómosó árát spóroljuk meg, de 153 kalóriát is elolvaszthatunk.

Ablakpucolás

Ezzel 167 kalóriától szabadít meg minket, ha fél órán át törölgetünk.

A ruhásszekrény átrendezése

85 kalóriát azalatt is elégetünk, amíg előrángatjuk a tavaszi holmikat, és a szekrény mélyére suvasztjuk a kabátokat és vastag pulcsikat, ha végre valóban beköszönt a jó idő.

Újrafestés

Ha tavasszal arra is elszánjuk magunkat, hogy kifessük az egyik szobát, akkor fél óra alatt 167 kalóriát pusztíthatunk el. Ha közben még pár bútort is megmozgatunk, az negyed óra alatt további 100 kalóriát ér.

Ha összeadjuk a fenti tételeket, és a felmosásból a modern verzióval számolunk, akkor valamivel több mint 1000 kalóriát számolhatunk összesen a tavaszi nagytakarításra.

Szeretnéd a herpeszedet minél hamarabb eltüntetni? A Nők Lapja Café Válaszkeresője segít!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top