Életmód

Többszörösen teljesítenek a “szuperanyukák”

Az anyák többsége számára luxus egyszerre csak egyetlen dologgal foglalkozni.

Az anyukák kétharmada a nap szinte minden ébren töltött órájában párhuzamosan több dologgal is foglalkozik – derül egy friss tanulmányból.

A szuperanyukák szinte végtelen kombinációkban képesek a legkülönfélébb háztartási, munkahelyi és egyéb feladataik elvégzésére. A legelfoglaltabbak közülük is a 35 és 44 év közötti, legalább három gyermeket nevelő, teljes munkaidőben dolgozó anyák.

Egyszerre több dologgal foglalkoznak az anyukák

A megkérdezett nők 87 százaléka úgy nyilatkozott, hogy ő maga sokkal jobb a feladatok párhuzamos elvégzésében, mint a partnere, aki általában egyszerre csak egy dologgal foglalatoskodik.

A többség előre eltervezi a napi feladatait annak érdekében, hogy időt tarkíthasson meg, ugyanakkor szinte mindenkinél naponta legalább egyszer közbejön valamilyen váratlan, fontosabb dolog, ami miatt a többi feladatát is át kell szerveznie.

A válaszadók közel fele úgy nyilatkozott, hogy inkább a több pénzt választaná, mint hogy magára jusson több ideje, 35 százalék viszont szívesen visszavenne a tempóból, és egy kicsit többet foglalkozna saját magával.

A tökéletes alapozót keresed problémás bőrre? A Nők Lapja Café Válaszkeresője segít neked!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top