Életmód

Gólyacsalogató

A Nők Lapja Psziché megújult lapszámát, melyben babavárásról, a gyermekvállalás előtti lélekhangolásról, terápiákról is olvashatsz, Akovács Éva főszerkesztő ajánlja.

GólyacsalogatóHa egy kérdést ki lehetne törölni a nyelvünkből, simán likvidálnám azt, hogy „Nálatok mikor jön a gyerek?”. Ennyi erővel azt is megkérdezhetné az illető, hogy „Éltek ti házaséletet? Minden rendben van a párod férfiasságával? És a peteérésed?” Ha nem vagyunk annyira jóban valakivel, hogy ezeket feltegyük neki, akkor a terhességét se firtassuk. Egyébként sem tudhatjuk, hogy akitől a választ várjuk, nem éppen előző este bőgte-e át az éjszakát, mert az a nyomorult műanyag pálcika már megint csak egyetlen csíkot tudott produkálni, és a harmadik lombik sem jött össze. A gyermekre vágyó, teherbe esni (egyelőre) nem képes nők száma mintha ugrásszerűen megnőtt volna az utóbbi évtizedben – hozzánk is sok kétségbeesett üzenet érkezik. A legfőbb akadály az, hogy nincs kimutatható akadály: az orvos állítja, minden rendben, majd összejön, csak ne tessenek rágörcsölni. Jogosan kérdezi az egyébként minden más életfeladattal megbirkózó nő, mégis hogy a fenébe ne görcsöljön rá, amikor semmi más kívánsága nincs évek óta, plusz az egész család ezzel nyomasztja, valamint a munkahelyén rendszeresen érdeklődik erről valaki. Ezzel a lapszámunkkal egy adag reményt szeretnénk átadni minden érintettnek: igen, sikerülni fog! Összeszedtünk minden vizsgálatot és léleksegítő módszert, megkérdeztünk orvosokat, és megosztottuk a saját tapasztalatainkat. Én is csalogattam a gólyát egy ideig, és a végeredmény már itt topog a lábam mellett. Kívánom tehát, hogy neked is mihamarabb a legnagyobb problémád az legyen, mikor tudsz végre egy jó nagyot aludni a kiskölök mellett.

GólyacsalogatóHa hasonló problémád van, orvost, lelki kapaszkodót keresel, írj nekünk a psziche@sanomamedia.hu e-mail címre, segítünk! Kövess minket a Facebookon is: www.facebook.com/pszichemagazin!

Olvass bele a Nők Lapja Psziché legfrissebb számába!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top