Életmód

A pozitív gondolkodás a jó alvás titka

Ha a boldogságszint sokat és gyakran változik a nap során, az károsíthatja az alvási folyamatokat – állítja egy friss vizsgálat.

A Cornell Egyetem tudósai 100 középkorú önkéntessel készítettek telefoninterjút, és napi kedélyállapotukról, valamint alvási szokásaikról kérdezték őket. A vizsgálatok azt igazolták, hogy a pozitív beállítottságú emberek általában jobban és többet aludtak, mint azok, akiknek kevésbé volt jó az általános kedélyállapotuk. Érdekes módon azonban a napi pozitív eseményekre érzékenyebben és hevesebben reagálók közül meglehetősen sokan küzdöttek alvászavarral. Főként azokkal fordult elő ez a jelenség, akiknek már az alapbeállítottságuk is erősen pozitív volt. „A korábbi vizsgálatok arra engedtek következtetni, hogy a boldogság és az örömérzet az alváshoz hasonló egészségvédő mechanizmusok megerősítésével segíthet lelassítani az öregedési folyamatokat” – nyilatkozta Anthony Ong, a Cornell Emberi Ökológiai Tanszékének emberi fejlődéstannal foglalkozó professzora.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top