Életmód

Beszól a robot, ha szájszagod van

Csajrobot ellenőrzi a szájszagot, kutyarobot pedig a lábszagot. Hiánypótló szerkezetek Japánból!

„Olyan, mint a citrus” – dicséri meg gazdája szájszagát a Kaori csan névre keresztelt robot, aki egy négyfokozatú skálán képes értékelni a rá lehelő leheletét. Persze nemcsak pozitív megerősítésre képes a robot, hanem le is tud szidni. „Vészhelyzet! Ez elviselhetetlen!” – figyelmeztet a már nagyon kellemetlen szájszagra Kaori csan.

Kaori csan munka közben
Kaori csan munka közben
Forrás: engadget.com

De itt nem álltak meg a japán tudósok, kitalálták mellé a méltó párt is: a lábszagoló robotkutya ugatással és színlelt eszméletvesztéssel jelzi, hogy ideje lábat mosni és zoknit cserélni. Milyen kis diszkrét!

Meglepő módon a két robotot részben a 2011-es japán földrengés és cunami ihlette. A cég vezetője, Cucumi Kennoszuke ugyanis a katasztrófa miatt olyan szerkezetekkel akart előállni, amelyek nevetésre ösztökélik az embereket. A CrazyLabo nevű japán cég most egy nevettetőroboton dolgozik: a szerkezet Pinokkióhoz hasonlóan hosszú orrot növeszt, ha hazugságokat hall.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top