Életmód

Árulkodik rólad, hogyan eszed a popcornt

Egyesével válogatsz, vagy marokszámra falod?

Árulkodik a személyiségünkről az, ahogyan a pattogatott kukoricát esszük – állítja egy frissen megjelent tanulmány.

Az emberek 48 százaléka introvertált popcornfogyasztó, vagyis szépen, egyesével veszi az ujjai közé a kukoricaszemeket, melyeket aztán a szájába tesz. Ötből hárman azonban inkább belemarkolnak, majd szinte ész nélkül falják be a rágcsálnivalót. A harmadik csoport a maximalistáké, akik hol egyesével, hol marokszám lapátolják be a pattogatott kukoricát. Rájuk jellemző leginkább az is, hogy szívesen osztják meg a nasit másokkal is.

A kutatás vezetője, dr. Ben Sessa pszichiáter szerint azok, akik lassan, megfontoltan eszik a pattogatott kukoricát, általában makacsabbak, jobban ragaszkodnak a megszokotthoz és gyakran helyezik a saját igényeiket másoké elé. A gyors evők viszont kevésbé önzők és szociálisabb viselkedésűek.

A tanulmányból kiderül az is, hogy jelentős különbségek vannak a férfiak és a nők popcornfogyasztási szokásai között is: míg a nők többsége introvertáltan eszik, addig a férfiak inkább falják a rágcsálnivalót, és élvezettel dobálják is a szájukba a kukoricaszemeket.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top