Életmód

95 éves a világ legidősebb jógaoktatója – fotók

Új példaképünk született, miután megláttuk, mire képes a 95 éves Tao-Porchon-Lync a jógának és a pozitív hozzáállásának köszönhetően.

„A jóga egy belső tánc, ahogy az ember a gyakorlatokat végzi, elhatalmasodik benne egy érzés, ami aztán kihabzik, mint egy üveg pezsgő” – mondja Tao-Porchon-Lync, a világ legidősebb jógaoktatója, aki most lett 95 éves. A bámulatosan energikus hölgy ezzel a Guinness-rekordok könyvébe is bekerült, és a születésnapja alkalmából egy neves fotós, Robert Sturman tett közzé róla egy inspiráló fotósorozatot az elmúlt másfél évből a Rebelle Society nevű oldalon.

Színésznőként kezdte

Tao a pályafutását egyébként színésznőként kezdte Franciaországban, Angliában, majd az Egyesült Államokban, ahol később forgatókönyveket írt és dokumentumfilmeket rendezett, többek között Indiában. Rengeteg önfegyelem és munka lehet a mögött, hogy ilyen idősen ennyire ura lehessen a testének, így bátran kijelenthetjük, hogy ő az új példaképünk. Szerinte semmi sem lehetetlen, ha jól használjuk ki a bennünk rejlő energiákat.

Kattints a képre a fotósorozatért!
Kattints a képre a fotósorozatért!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top