Életmód

Kiderült: főleg a nők becézgetik az autójukat

A hölgyek sokkal jobban kötődnek érzelmileg a kocsijukhoz.

Biztosan akad köztetek olyan, aki becenevet adott a kocsijának. Akár hallgat róla, akár nagydobra veri – ez mindenképpen egy kedves gesztus. Ráadásul, legalábbis tapasztalataim szerint, ez korántsem „női dolog”, az ismerőseim közül ugyanis néhány férfi is szívesen becézgeti a járgányát, persze férfinevet (például Dezső) választva.

A Nationwide Insurance biztosító kíváncsi volt, hogy az amerikai vezetők körében ez mennyire bevett szokás. 1082 vezetőt kérdeztek meg, s a felmérésből kiderült, hogy az autósok 25 százaléka becézgeti a járgányát. A megkérdezettek 31 százalékánál elsősorban a kocsi színe, kinézete ihlette a becenevet. A férfiak szívesen választják egy ismert (akár történelmi) személy vagy egy mozihős nevét.

A 18-34 év közötti tulajdonosoknak a 36 százaléka ismerte el, hogy elkeresztelte az autóját, s mily meglepő (?), különösen a női sofőrök (27 százalék). A férfi vezetők körében csupán 17 százalék válaszolt igennel. A megkérdezettek 26 százaléka úgy gondolja, hogy az autója nőnemű.

Egyébként a nőknek már készült speciális autóscipő, sőt tavaly egy, kifejezetten nőknek tervezett kocsit dobtak a piacra.

És most rajtatok a sor! Szoktatok becenevet adni az autótoknak?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top