Aktuális

Nőknek készült az autóscipő

Kényelmesebb és biztonságosabb, mint a magassarkú.

Egy korábbi kutatásból kiderült, hogy a nők 40 százaléka magassarkúban vezet autót, ami a szakértők szerint kifejezetten veszélyes, sőt akadnak, akik szerint meg kellene tiltani. „Azt javasoljuk, hogy mindenki tartson az autójában egy megfelelő lábbelit, hogy megelőzze a baleseteket. Ha olyan cipőt viselsz, amit a forgalmi vizsgádra nem vettél volna fel, valószínűleg a vezetéshez sem kellene viselned” – figyelmeztetett a tanulmány kapcsán egy biztosítási szakember.

Speciálisan vezetéshez
Speciálisan vezetéshez

A vezetéshez a legideálisabbak a lapos, puha, nem csúszós talpú, stabil, ugyanakkor nem magas szárú cipők, melyekben a vezető biztosan érzi a pedálokat. Ezeknek a feltételeknek számos hagyományos sportcipő is megfelel, spanyol tervezők azonban kifejlesztettek egy speciálisan vezetéshez készült lábbelit a nők számára.

Az autóscipő vékony, rugalmas, csúszásmentes talpú, ugyanakkor biztosan fogja a lábfejet, és nincs olyan része, mely beakadhatna a pedálokba. A lábbelire fényvisszaverő betétek is kerültek arra az esetre, ha a tulajdonosa sötétben, egy kivilágítatlan úton lenne kénytelen kiszállni az autójából.

A lábbeli ára 69 euró, azaz nagyjából 20 000 forint.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top