Életmód

Elsőként jutott fel egy kutya a Mount Everest alaptáboráig

Hihetetlen, ami Rúpiával történt! Egyik pillanatban még az indiai nyomornegyedben küzdött a túlélésért, a következőben pedig már a világ legmagasabb hegyén hempergett a hóban.

A kölyköt egy szeméttelepen szedte össze mostani gazdája, aki magával vitte őt Nepálba, a Mount Everestre. Joanne Lefson szerint a Rupee (Rúpia) névre hallgató állat az első kutya, amely feljutott a Csomolungma 5364 méter magasan fekvő alaptáborába.

Rúpia korábban Leh hegyi városban élt szeméthegyek között, jobb füléből hiányzik egy darab. Már kis híján elpusztult, amikor rátaláltak. A nő magához vette, és fehérjediétával talpra állította a 11 hónapos kölyköt. Miután a kutya korábbi testsúlyának kétszeresére hízott, és az állatorvos is rábólintott, a sportember magával vitte Rúpiát élete legnagyobb kalandjára a Himalája jeges csúcsai közé.

Forrás: nydailynews.com
Forrás: nydailynews.com

A furcsa pár október 14-én vágott neki Luklából a roskatag hidakon, csúszós hegyi ösvényeken vezető útnak, amelyet sárlavinák nehezítettek. „Először azt gondoltam, néha majd nekem kell őt cipelnem. Ehelyett ő ment elöl, és vitt magával” – mesélte Joanne Lefson. Rúpiát még a hideg sem gyötörte meg, sőt élvezte a havat, evett belőle és hempergett benne.

A kutya és gazdája azóta visszatért Lefson hazájába, sokkal melegebb időjárási körülmények közé. Lehet, hogy már el is kezdték az alapozást egy következő expedícióra?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top