Korábban megkóstoltuk már a kókuszcukrot és a juharszirupot is, és még mindig keressük az igazit – az igazi cukorhelyettesítőt. Az már nem újdonság, hogy a fehér cukor az ördög műve, és aki az oltárán áldoz, az a fogyókúrázók poklába kerül.
Mi a rossz a fehér cukorban?
Sajnos egy friss tanulmány szerint a cukor roncsolja a szívedet, konkrétan a szívizmokat befolyásolja a vér pumpálásában. Brrr! Az utóbbi 30 évben megduplázódott a túlsúlyos gyerekek száma, és a cukros üdítőket okolják érte.
Hogy még hatásvadászabbak legyünk, a cukor igazi csendes gyilkos. Arról van szó, hogy a szervezetünkben van egy leptin nevű hormon, ha jóllaktál, ez jelzi. A sok cukor viszont ellensége a leptinnek, vagyis megakadályozza a szervezetedet abban, hogy érezd, amikor jóllaktál. És te csak eszel, eszel tovább.
A fehér cukor olyan, mint egy drog. Megnöveli a vér szerotoninszintjét, javítja a kedélyállapotot, viszont a kellemes érzés fenntartásához egyre több kell belőle.
Diéta idején ezekbe a cukrászdákba érdemes betérni, de ha inkább otthon sütögetnél, meg amúgy sem szeretnél a kávédba gonosz kis fehér cukrot tenni, nézegesd meg galériánkat, és lehet, hogy legközelebb jázminpakócával ízesíted majd a teádat.