Életmód

Így eddz, ha cukorbeteg vagy!

Felejtsük el a nagy súlyzókat, legyen nálunk szénhidrát – csak két tanács bloggerünktől, aki most a cukorbetegeknek ad tippeket, hogyan eddzenek.

Így edz, ha cukorbeteg vagy!Mindkét típusú cukorbetegség esetén jól jön a mozgás, jótékonyan hat a beteg állapotára. A mozgás legyen rendszeres, könnyed, később enyhén emelve az intenzitást – de ne túl magasra! A túl kemény edzés ugyanis kimeríti a szénhidrátraktárokat, melyek vércukor-ingadozáshoz vezetnek.

A terhelés legyen fokozatosan növekvő, vegyük figyelembe edzettségünket! Nagy súlyok használata vagy más anaerob edzésforma nem javasolt! Semmiképp ne feledjük az orvost tájékoztatni, hiszen a napi inzulinadagot ennek megfelelően kell igazítani! Azonnal hagyd abba az edzést, ha (akár csak enyhén is) szédülést, hányingert vagy gyengeséget tapasztalsz! Legyen nálad tartalék szénhidrát és/vagy inzulin, erről orvosoddal konzultálj!

A folytatást itt elolvashatod Fitneszanyu blogján!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top