A nem különösebben bizalomgerjesztő Death by Pizza, azaz Pizza általi halál nevet kapta a világ minden bizonnyal legcsípősebb pizzája. A pizzát az angliai Sleaford olasz éttermének szakácsa, James Broderick készítette, az indiai éttermet üzemeltető Muhammad Karimmal együttműködésben.
A 18 centi átmérőjű pizzára először szokványos, sajtos feltét kerül, majd megkenik azzal a speciális pizzaszósszal, mely a világ legcsípősebb curryjének felhasználásával készül, és a csípősséget mérő Scoville-skálán 12 millió az értéke. Összehasonlításképp: az erősen csípős magyar paprikák 1500-2500, a jalapeno paprika 2500-8000, a thai paprika 50 000-100 000, míg a legcsípősebb paprikák közé tartozó habanero vagy havannai paprika értéke 100 000-350 000 Scoville-egység.
Bárki, aki képes elfogyasztani a pizzát fél órán belül úgy, hogy nem iszik meg hozzá fél liternél több vizet, azonnal nyer 20 angol fontot, és a neve felkerül az étterem dicsőségfalára.