Életmód

Soha nem evett még szilárd ételt egy 25 éves nő

Nem divatból diétázik, hanem ritka betegsége van.

Soha nem evett még szilárd ételt egy 25 éves nő A 25 éves, indiai Manju Dharra egy ritka rendellenességben szenved, melynek következtében a nyelőcső és a gyomor találkozásánál található izmai nem képesek lazulni, így a szilárd ételek nem tudnak bejutni a gyomrába. Emiatt csak folyékony táplálékot, leggyakrabban vizet, teát, tejet, ritkán gyümölcslét fogyaszt. Ha szilárd ételt próbál enni, az heves hányást vált ki nála. Szegényes étrendje ellenére Manju átlagos testmagasságú, és bár vékony, de nem gyengébb az egészséges nőknél, rendszeresen végez házimunkát is.

Manju 2 éves volt, amikor édesanyja megpróbálta bevezetni az étrendjébe a kenyeret és a rizst, a kislány azonban ezektől rosszul lett, és rengeteget sírt. A család először azt hitte, hogy a gyerek válogatós, ám az orvosok kiderítették, hogy beteg.

A fiatal nő a szüleivel, öt nővérével és két bátyjával él, akik mind egészségesek. Manju számára egy műtét jelenthetne megoldást, ám ezt a család nem engedheti meg magának, mint ahogy azt sem, hogy a lány folytathassa a tanulmányait. Jobb híján a szülei ezért vásároltak egy tehenet, hogy Manju mindennap friss tejhez juthasson.

Forrás: Oddity Central

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top