Életmód

Mennyit lehet valójában fogyni egy hét alatt?

Csodamódszerek akár 10 kiló fogyást is ígérnek egy hét alatt. Mennyi mínuszt bír a testünk valójában?

Persze, hogy mindenki, aki diétára adja a fejét, szeretne rögtön vagy legalább egy hét alatt látható eredményt elérni. Sok módszer ígér egy hét alatt akár 5 kiló mínuszt, de valójában másfél-két kilónál többet nem lehet fogyni egészségesen egy hét alatt.

Égesd a kalóriákat!

Nyilván sok mindentől függ: először is attól, hogy mekkora súlyfelesleggel állunk neki a diétának. Aki súlyosabb, eleinte sokkal látványosabb eredményt tud elérni. A másik tényező, hogy a diéta előtt mennyire voltál egészségtudatos, vagyis figyeltél-e az egészséges étkezésre, sportoltál-e. Nyilván nehezebb dolga lesz annak, aki teljesen megváltoztatja az életmódját.

Lehet, hogy valaki többet fogy egy hét alatt, mint két kiló, de akkor nem zsírból fogyott, hanem a testében lévő víz mennyisége csökkent. Ha viszont valaki tartós fogyásra törekszik, akkor a heti másfél kiló nem elég, mert becsapós szám. Hiszen a testünk víztömege változik a legkönnyebben. Ha fogyni akarsz viszonylag gyorsan, akkor sokan a kalóriaszámláló módszert ajánlják, azért, mert azzal kell a legkevésbé megváltoztatni a napi rutinod. Életmód rovatunk szerzője is ezzel (és mozgással) ért el látványos ereményt.

forrás:.womenshealthmag.com

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top