Életmód

Mennyire lesz egészséges felnőtt a gyerekem?

Dr. Takács István, a programot kezdeményező Magyar Primer Prevenció Orvos Egyesület elnöke elmondta: a gyermek egész további életét meghatározó fejlődésen megy keresztül a fogantatástól számított első 1000 napban.

Minden, amit megettél a várandósság alatt, a szoptatás, hogy mit rágcsál a babád út közben, vagy épp mit adtál neki mondjuk ma ebédre, nagyon nagy hatással van gyermeked felnőttkori egészségére!

A táplálkozás befolyásolja a genetikát!!!

A gyermekek nem megfelelő, egészségtelen táplálása az egyik fő oka annak, hogy az elmúlt évtizedben az autizmus, a hiperaktivitás szindróma, a Crohn-betegség, illetve allergiás kórképek gyakorisága rohamosan megnőtt…

Napjainkban Magyarországon három betegségtípus van, amely a lakosság jelentős részének egészségét fenyegeti:
– az elhízás, 
– a szív- és érrendszeri megbetegedések, 
– valamint a cukorbetegség.

“Ezeknek a betegségeknek a kialakulásában a genetika jelentősége lényegesen kisebb, mint azt korábban gondoltuk. Egészségtelen táplálkozás, mozgásszegény életmód mellett csak kis mértékben hibáztathatjuk tehát örökölt génállományunkat a felnőttkori betegségeinkért” – mondta Dr. Takács István.

A teljes cikket az Anyawelness blogon találod, ahol többek között az anyatej fontosságáról és a gyermek immunrendszeréről is olvashatsz.

A gyermek első 1000 napja

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top