Életmód

Extra tippek: zsírégető receptek narancsbőr ellen

Elindult Balogh Rita, fitneszedző 30 napos narancsbőr elleni programja nálunk. Most a heti tornagyakorlatok mellé ajánlunk néhány receptet a hírlevélolvasóinknak, ami segít bepörgetni az anyagcserét, és hatékonyan támogatja a narancsbőr elleni harcot.

Szállj be te is a 30 napos narancsbőr elleni programunkba! – hirdetjük büszkén, és reméljük, hogy minél többen csatlakoztok a napi 10-15 perces tornához, amit Balogh Rita, a FittAlak népszerű oldalának létrehozója állított össze.

Hétről hétre megmutatjuk az ajánlott tornasort, amit tényleg nagyon egyszerű, és kezdők is meg tudják csinálni. Most viszont a tornagyakorlatokon túl ajánlunk néhány finom és könnyen elkészíthető fogást, ami ráadásul karcsúsító, zsírégető, tehát szuperül kiegészíti a cellulitisz elleni programot!

Zabpelyhes brokkolikrémleves

Hozzávalók:

1 evőkanál olívaolaj, 1 fej vöröshagyma, 1 liter zöldség-alaplé vagy víz, 3 evőkanál zabpehely, 70 dkg brokkoli, őrölt szerecsendió, petrezselyemzöld, só, bors

 

Az olajon párold meg az apróra vágott hagymát, add hozzá a zabpelyhet, a rózsáira szedett brokkolit, majd öntsd fel az alaplével (vagy vízzel) és várd meg, míg felforr. 4-5 percig főzd kis lángon, ízlés szerint fűszerezd a szerecsendióval, sóval, borssal, majd turmixold krémesre. Tálalás előtt friss petrezselyemmel és pirított zabpehellyel is megszórhatod.

Almás-kelbimbós csirkecomb

Hozzávalók:

6 csirke felsőcomb, 20 dkg kelbimbó, 3 szál sárgarépa, 3 alma, 1 teáskanál szárnyas fűszerkeverék

 

A csirkecombokat szórd meg a fűszerkeverékkel, és melegítsd elő a sütőt 170 ̊C-ra. A répát és az almát vágd hasábokra, a kelbimbókat pedig félbe, majd a befűszerezett csirkecombokkal együtt tedd a sütőzacskóba. Előmelegített sütőben 25-30 perc alatt süsd készre, és már tálalhatsz is!

Zöld teás-áfonyás smoothie

Hozzávalók:

1 filter zöld tea, 1 teáskanál méz, 1 bögre áfonya, 1 banán, 2 dl mandulatej

 

A filterből készíts egy nagy bögre zöld teát, majd ízesítsd a mézzel. Turmixold össze az áfonyát, a banánt és a mandulatejet, majd a végén add hozzá a zöld teát, és turbó fokozaton hagyd dolgozni a gépet fél percig. Hidegen tálalva szuper reggeli!

 

Szállj be te is 30 napos narancsbőr elleni programunkba!Tarts ki – már csak 3 hét van hátra a programból, egy hét múlva újabb gyakorlatok várnak Ritától! A teljes programot pedig elolvashatod a Wellness magazin áprilisi számában, amiben külön kerékpáros mellékletet is találsz!

Itt, a Nők Lapja Cafén hétről hétre megtalálod a következő tornagyakorlatokat, és ne felejtsétek, hogy Rita extra tippjeit is csak itt, a heti hírlevelünkben találjátok!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top