Életmód

Itt a bringa, amit nem tekerni kell – videó

Lépcsőzve hajthatod a járművet.

Japán tervezők keresztezték a biciklit és a lépcsőzőgépet, így született meg a fura hibrid jármű: a sétabicikli. A három keréken guruló járművet lépcsőző mozdulatokkal lehet hajtani, az emelkedőkön pedig még a beépített elektromos motor is segíti a haladást.

A(z) “Mit szólsz az újfajta bringához?” című szavazás véget ért!
A szavazók többségének véleménye szerint:
Tetszik, szívesen járnék ilyennel.

A készítők célja az volt, hogy egyesítsék a gyaloglás egyszerű örömét a biciklizés kényelmes sebességével. A sétabringával ugyanis állítólag ugyanolyan sebességre lehet gyorsulni, mint egy hagyományos kerékpárral.

Az innovatív jármű rengeteg negatív kritikát is kapott. “Nem azért bicikliznek az emberek, mert nem akarnak gyalogolni?! Ez abszurd” – fogalmazta meg a véleményét egy hozzászóló az egyik internetes oldalon, ahol bemutatták az új bringát. “Nagy távolságok megtételére nem való, mert nem tudsz leülni, ha pedig nem mész messzire, akár gyalogolhatsz is” – így egy másik álláspont. Volt, aki megjegyezte azt is, hogy ha egy ilyen járművet leparkolna a biciklitárolóban, valószínűleg rövidesen ellopnák azt.

A kritikák ellenére azonban a sétabringát idén októberben piacra dobják Japánban, az ára 290 000 jen, vagyis nagyjából 630 000 forint lesz.

Forrás: Rocketnews24

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top