Életmód

Karok nélkül lett testépítő

Íme, az élő bizonyíték arra, hogy tényleg nincs lehetetlen.

Az amerikai Barbie Thomas kétéves korában egy elektromos baleset miatt mindkét karját elveszítette. A ma már 37 éves nőt azonban ez nem akadályozta meg abban, hogy valóra váltsa az álmát és testépítő legyen. “Mindenkinek azt mondom: bármit meg tudsz valósítani, amit elhatározol” – fogalmazott a nő a Daily Mail riportjában.

2003-ben kezdett testépítéssel foglalkozni. Versenyezni is akart, ám egy darabig úgy tűnt, karok nélkül nem indulhat. Végül maga beszélt a testépítőversenyeket felügyelő területi elnökkel, aki engedélyezte számára a versenyzést.

Karok nélkül lett testépítő

“Az első néhány fitneszversenyemen furcsán néztek rám. Biztos vagyok benne, hogy az emberek arra gondoltak, vajon mit keresek ott. Nyilvánvaló, hogy ezek a versenyek a fizikumról szólnak, az én fizikumomból pedig hiányzik egy rész, így nincs meg rajtam az a szimmetria, amit keresnek. Miután azonban bemutattam a gyakorlatomat, az emberek rájöttek, hogy én is egy sportoló vagyok, ugyanúgy, ahogy a többiek, és onnantól kezdve közéjük tartozom.”

Barbie minden nap edz, és a testépítés mellett táncol, úszik és focizik is. A lábai segítségével szinte mindent meg tud csinálni, amit más emberek a karjukkal, beleértve a fogmosást, a főzést, a gépelést, vagy épp az autóvezetést. Háromszor volt férjnél, jelenleg egyedülálló anyukaként neveli két kisfiát. “Igen, a gyerekneveléssel kihívások és megpróbáltatások járnak. Nem hiszem, hogy az enyémek mások lennének csak azért, mert a lábaimat használom. Végigcsinálom és a gyerekeim is végigcsinálják.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top