Életmód

Nyugodt alvás poratkák nélkül

Vitathatatlan tény, hogy az allergének megzavarják az alvást. A poratkák, a penész és a gomba egyaránt köhögésre késztetnek éjszaka. A gyakori éjszakai felébredés napközben fáradtsághoz, rossz teljesítőképességhez és ingerlékenységhez vezet, ami az életminőségre is hatást gyakorol.

A poratkák 0,2-0,3 milliméter nagyságú, pókszerű mikroorganizmusok. Matracokban, paplanokban, szőnyegekben, kanapékban és hasonló, textilalapú tárgyakban élnek. Ezeknek az ismereteknek a fényében nem csoda, hogy a matracokban és a párnákban általában nyüzsögnek a poratkák.

A poratkák szeretik a nedves környezetet

Alvás közben gyakran izzadunk. A felesleges nedvességet a matrac és a párna magába szívja, és ezzel ideális környezetet teremt ezeknek a mikroorganizmusoknak. Ráadásul a poratkák kedvenc étele az elhalt emberi bőr. A kedvező életkörülmények hatására a poratkák gyorsan szaporodnak. Biztonságos otthonra találnak a matracok és a párnák mélyén, ahol elbújhatnak, miközben Ön porszívózik, vagy ágyneműt cserél … Ha a matraca nem rendelkezik poratka elleni védelemmel, az ágya valódi paradicsom lesz a számukra.

Hogyan tud a legkönnyebben megszabadulni az otthonában lévő poratkáktól?

  • Olyan matracot válasszon, amely poratkák, por, baktériumok és gombák elleni védelemmel van ellátva.
  • Csak olyan párnát és paplant használjon, amely rendelkezik poratkák elleni védelemmel.
  • Legalább 40 °C-on mossa az ágyneműt, a paplanokat és a párnákat, hogy megszabadulhasson a poratkáktól.
  • Az antiallergén matracvédő segítségével még nagyobb védelemmel láthatja el a matracát. Ezt gyakran moshatja, így megőrizheti a matraca tisztaságát.

Még több tipp az Aludni jó blogon!

Nyugodt alvás poratka nélkül

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top