Életmód

Életükben először ettek csokit a kakaóbabot termelő afrikaiak – videó

Biztos vagy benne, hogy ez kakaóbabból készült? – kérdezte az egyikük, miután megízlelte a nyalánkságot.

Elefántcsontpart a világ vezető kakaóbab-termelője, a csokoládé fő összetevője pedig tudvalevőleg a kakaóbab. A helyi gazdálkodók nap mint nap dolgoznak a növénnyel, ám bármennyire furcsa is, rengetegen közülük még soha nem ettek csokit.

Egy holland tévé nemrégiben riportot készített az életükről, a forgatáson pedig megkóstoltatták velük a csokoládét . “Nem gondoltam volna, hogy a kakaó ennyire finom. Felséges” – mondta az egyik farmer, aki eddig voltaképpen nem is tudta pontosan, hogy mire használják a kakaóbabot. Ő naponta nagyjából 2100 forintnak megfelelő összeget kap a munkájáért, míg egy szelet csokoládé 620 forintnak megfelelő összegbe kerül náluk, így még sohasem vásárolt a finomságból.

“Panaszkodunk, mert a kakaóbab-termelés rendkívül kemény munka. Most élvezzük az eredményét. Micsoda kiváltság, hogy megkóstolhattuk!” – fogalmazott egy másik termelő.

Forrás: Huffington Post

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top