Életmód

Nem kellett a boltoknak a duci nős naptár

Az ír Emma Scullion testvére, Anna szívmegállás következtében hunyt el, 18 éves korában. Most, 15 évvel később, a 35 éves Emma tagja egy fogyókúrázó ducikat tömörítő csoportnak, ahol rájöttek, hogy szinte mindegyiküknek van valamilyen kapcsolata a szívbetegségekkel.

Úgy döntöttek, hogy készítenek egy jótékonysági naptárt, melynek az értékesítésből származó bevételeket pedig a Mellkas-, Szív és Stroke Egyesületnek ajánlják fel.

A részvevők ízléses fotókon mutatták meg a majdnem meztelen testüket. A naptár kiadására 6000 angol fontot költöttek, és abban bíztak, hogy 50 000 fontot sikerül vele gyűjteni. A terméket rengeteg üzletbe szétküldték Írországban, ám egyetlen kivételtől eltekintve sehol sem hajlandók árulni, mivel állítólag túl sok benne a meztelenség.

Nem kellett a boltoknak a duci nős naptár

Emma a mai napig is élesen emlékszik arra a napra, amikor Anna, a testvére elhunyt. “Csak a sikolyt hallottam, a sikolyt és a sikolyt. Én voltam, a saját hangomat hallottam. A kishúgom meghalt. Biztos vagyok benne, hogy az emberek nemcsak azt értik, hogy miért akarok a szív egészségével kapcsolatos kutatásra gyűjteni, hanem azt is, miért bosszant ennyire, hogy meghiúsul a pénzgyűjtés a prűd hozzáállás miatt.”

A naptárnak az interneten nagyobb sikere van: Angliából, de Máltáról is sokan megrendelték, sőt, egy kanadai presbiteriánus lelkész is vásárolt egyet, és támogatásáról biztosította Emmáékat. A csapat most azt reméli, hogy online sikerül értékesíteni a naptárból a tervezett 5000 darabot és így mégis összegyűlhet az 50 000 font a nemes célra.

Forrás: mirror.co.uk

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top