Életmód

Ezt ne felejtsd el, ha diétázol!

Ha fogyni szeretnénk, igyekszünk a legegészségesebb étrendet kialakítani. Ám van, amire esetenként elfelejtünk figyelni...

Egyre több ember folytat tejmentes diétát. Ennek oka lehet kényszerűség, például tejfehérje-allergia miatt teljes mértékben kerülni kell a tejtermékek fogyasztását. De lehet egyéni, szabad döntés is, hiszen egyre több forrásból lehet olvasni, hallani, hogy felnőtt emberként nincs szükségünk tejre, sőt egyenesen káros a tejfogyasztás, emiatt sokan tejmentes életmódot választanak maguknak.
A tej azonban kalciumban gazdag táplálék, így érdemes odafigyelni a kalcium egyéb forrásokból való pótlására tejmentes diéta esetén. Általános tévhit, hogy tej nélkül nem juthatunk elég kalciumhoz, igenis nagyon sok más ételből hozzájuthatunk napi kalciumszükségletünkhöz. Kiváló kalciumforrás például a mandula, ami a kalcium mellett magnézium- és foszfortartalma miatt is hatékony csonterősítő.

Mivel pótolható még a kalcium? Válasz az Egészség természetesen blogon!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top