Életmód

Süss farsangi fánkot, ami nem hizlal!

Fehér liszt és cukor nélkül is lehet finom farsangi fánkot sütni, próbáljátok ki!

8 darab kis fánkhoz

Hozzávalók:

• 5 dkg amarántliszt

• 3 dkg olajtalanított mandulaliszt

• 2 dkg kókuszliszt

• 5 g élesztő

• 1 tk kókuszcukor

• 0,5 dl meleg víz

• 2 tojássárgája

• 1,5 dkg olvasztott vaj

• 2 dkg porított xilit

• 0,8 dl kókusztej

• 1 csipet só

• kókuszzsír a sütéshez

• 1 kis üveg cukormentes baracklekvár

Süss farsangi fánkot, ami nem hízlal!

A háromféle lisztet összekeverjük, meleg helyen tartjuk. Az élesztőt a kókuszcukorral felfuttatjuk 0,5 deciliter meleg vízben. A tojások sárgáját, a vajat, a xilitet, a kókusztejet, a sót és a felfuttatott élesztőt hozzáadjuk a lisztkeverékhez, és összegyúrjuk a masszát. Meleg helyen hagyjuk állni. Kb. fél óra után a tészta kicsit levegősebbé válik. Kisméretű fánkokat formázunk belőle, és 2 ujjnyi forró kókuszzsírban mindkét oldalukat szép aranybarnára sütjük. Több réteg konyhai papírtörlőre tesszük őket, hogy a felesleges zsírt felszívja róluk, és baracklekvárral tálaljuk az édességet.

Hasonló recepteket Mezei Elmira: Ünnepek paleolit módra című könyvében találhattok.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top