Életmód

Nagy fogyás: három magyar nő, akinek sikerült

Három gyerekes anyuka, aki – igen – a gyerekek mellett is sikeresen ledobott több, mint 20 kilót. Balogh Rita, fitneszedző mutat be három nőt, akik legyőzték önmagukat, és ezt szívesen megmutatják a világnak.
Nagy fogyás: 3 magyar nő, akinek sikerült

Karsai Nikoletta: 23 kg fogyás

32 éves, 3 gyermekes anyuka

kezdeti súly: 82 kg

jelenlegi súly: 59 kg

Nikoletta 3 gyermek édesanyja, így elég kevés a szabadideje, és a szülés után nem tudta leadni a felszedett kilókat, nem tudott úgy odafigyelni az étkezésre és a mozgásra. Eldöntötte, szeretne változtatni, és kérte tőlem, hogy segítsek neki újra formába lendülni. Nikoletta kevés szabadideje és a gyerekek miatt csakis otthoni edzés jöhetett szóba, így heti 4 edzést javasoltam neki, melyek zsírégető (cardio) és alakformáló gumiszalagos elemekből állt össze. Később ezt kiegészítette heti pár alkalom kocogás is.

Étrendjének legfontosabb alappillére a napi ötszöri étkezés, kis adagokban elosztva a kezdeti súlyához igazodó kalória-összértékekkel: 4 hónap elteltével 15 kilótól szabadult meg.

Volt egy rövidebb időszak, amikor Nikoletta súlya stagnált, nem mozdult, ezért kissé elkeseredett. De kőkemény akarattal és motivációval átlendült ezen, és tovább folytatta mind a mozgást, mind az egészséges táplálkozást. Most rendszeresen fut, súlyzós edzéseket is végez, és nagyon odafigyel az étkezésére, teljes életmódot váltott, melynek köszönhetően az 59 kilót tartja a mai napig.

 

Nagy fogyás: 3 magyar nő, akinek sikerült

Szabó Mónika:  11 kg fogyás

 21 éves diák

Kezdeti súly: 83 kg

Jelenlegi súly: 72 kg

Mónika általános iskolás korában kezdett elhízni. Kedvelte ugyan a tornaórákat, de az evést is legalább annyira, így rendszeres volt a délutáni csokievés, nassolás, valamint a főételekből is az egyre nagyobb adagok elfogyasztása. Az osztálytársak folyamatos csúfolódása, kritikája nagyon rosszul érintette, ezután döntötte el, hogy változtatni szeretne az életén.

Lemondott a péksüteményekről és a gyorséttermi kajákról. A folyadékbevitelre is odafigyel, hogy a napi 2,5 liter víz meglegyen. Mónikával könnyű dolgom volt a mozgás terén, mert szeret úszni, biciklizni, így ezek mellé egy otthoni kis súlyzós edzést javasoltam testrészekre bontva heti 3-4 alkalommal. Hamar elkezdtek látszódni az életmódváltás kedvező hatásai, így később edzőtermi edzésekkel is kiegészítette az otthoni edzést. Végül 72 kilóra sikerült lefogynia, és még 8 kilótól szeretne megszabadulni.

 

Nagy fogyás: 3 magyar nő, akinek sikerült
Illés Zsófia: 10 kg fogyás

19 éves diák

Kezdeti súly: 71 kg

Jelenlegi súly: 61 kg

Mindig is kövér kislány volt, ráadásul csípőficammal született, amit szerencsére sikerült kezelni,  a gimnázium rádöbbentette, hogy fogynia kellene. Elkezdett kocogni, először öt percet alig bírt, de eljutott szép fokozatosan az 1 órához. Lejárt konditerembe, és elkezdte foglalkoztatni az egészséges táplálkozás. Segítségemmel kiegyensúlyozottan étkezik, a fehér kenyeret sikeresen kiiktatta az étrendjéből. Zsófia a barátnőivel együtt kezdte el használni az otthoni gyakorlatsoraimat.

Zsófi üzenete:

“Ha érzel magadban egy csöppnyi erőt is, próbáld meg, és rá fogsz döbbenni, hogy bírod.”

Így ne bukj bele az újévi életmódváltásba!

A cikk szerzője Balogh Rita fitneszedző, fitneszszakértő, tanácsait hónapról hónapra követhetitek a Nők Lapja Cafén.

Nemzetközi végzettségű testépítés–fitnesz sportedző. Többéves szakmai tapasztalattal a háta mögött mára az egyik legismertebb új generációs női fitnesztréner. Különböző fitneszmagazinok szakértője. Szerepelt már fitneszmagazin címlapján, és kidolgozta saját életmódprogramját, melyet FittAlak névre keresztelt. A legnagyobb közösségi portálon már közel 50 ezren követik tanácsait. Ősszel jelent meg első fitnesz-DVD-je Feszes & Fitt címmel.

HA HASONLÓ A TÖRTÉNETED, ÉS SZÍVESEN MEGOSZTANÁD A TAPASZTALATAIDAT A TÖBBIEKKEL,  ÍRJ AZ eszter.jambor@centralmediacsoport.hu e-mail címre!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top