Életmód

Altatótabletta helyett itt az altatóspray!

Egy amerikai cég rukkolt elő az altatóspray-vel, melynek állításuk szerint számos előnye van az altató tablettákkal szemben.

“A spray pontosan azt a melatoninmennyiséget tartalmazza, amire szükséged van (ez gyakran harmincszor kevesebb, mint ami a tablettákban van), és fokozatosan adagolja, ahhoz hasonlóan, ahogy a tested természetes módon termeli és használja a melatonint – magyarázták a spray megalkotói, Ben Yu és Devan Soni.

 

A melatonin az alvási ciklust irányító hormon. Megnöveli a REM-ciklus hosszát, és élénk álmokat eredményez, emiatt alvászavar ellen adják. Hat a test hőmérsékletére, és álmosságot okoz. Befolyásolja az immunrendszert is, bár ennek módja még nem ismert. Antioxidáns, ennek következtében rákellenes hatása van. (Forrás: Wikipédia)

 

 

A spray alapvetően három összetevőt, melatonint, tirozint és desztillált vizet tartalmaz. Amerikában egyelőre azok juthatnak hozzá februártól, akik legalább 85 dollárral támogatják a termék fejlesztését. Ha pedig sikerül piacra dobni, akkor egy flakon, melyben 60 fújásra elegendő folyadék van, várhatóan 15 dollárba kerül majd. Ajánlott adagja napi egy-két fújás.

Feltalálták az alvásspray-t

A feltaláló leszögezte, nem szeretné, hogy bárki is függővé váljon az altatóspray-től, ám olyan esetekben, amikor valamilyen oknál fogva nehezebben megy az alvás, sokat segíthet ez a találmány.

Forrás: Oddity Central

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top