Életmód

Ilyenek akarnak lenni a magyar nők – ők a példaképeik!

A legújabb kutatások szerint ma legfeljebb a huszonévesek tekintenek hírességeket példaképnek.

Plasztikai sebészek rendszeresen beszámolnak róla, hogy pácienseik éppen Gisele Bündchenre vagy Eva Longoriára akarnak-e hasonlítani, vagyis kiderül, milyen a szépségideál. Évtizedeken át az európai nők a tehetséges, ambiciózus és kellően szabálytalan Coco Chanelt tekintették példaképüknek, bár sorsának nehézségeit valószínűleg legszívesebben kikerülték volna. Az amerikai asszonyoknál pedig Jackie Kennedy tarolt, megelőzte a hollywoodi sztárokat is. Nem csoda, hiszen ő volt az, aki vonzó tartalommal töltötte meg a “First Lady” addig meglehetősen homályos fogalmát.

Ilyenek akarnak lenni a magyar nők

A legújabb kutatások szerint ma legfeljebb a huszonévesek tekintenek hírességeket példaképnek. Ennek valószínűleg az az oka, hogy az ismert emberekről előbb-utóbb azért csak kiderül ez meg az… Ha más nem, akkor az, hogy nem olyan tökéletesek, nem annyira hűségesek, mégsem olyan nagyszerű anyák, meg hát nem is olyan szerények, és van az az összeg, amiért gyakorlatilag bármire képesek…

Ezért aztán a harmincon túli megkérdezettek már inkább csak tulajdonságokat sorolnak fel, ha a példaképeikről kérdezik őket. Magyarországon az ideális nő legfőbb ismérve az, hogy családcentrikus, ezt követik a vonzó külső tulajdonságok – csinos, jó alakú, stb. –, majd következnek az intellektuális erények.

Hogy éppen most melyik ismert nő példája a legvonzóbb a mai magyar nők számára? És általában, hogyan képzelik el a jövőjüket a nők Magyarországon? Mondd el a véleményedet a Nők Lapja című hetilap által szervezett legfrissebb kutatásban!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top