Életmód

Kipróbáltuk: 5 olcsó nyári szépségtrükk, ami működik

Nem féltem tisztasági betéttel a hónom alatt rohangálni, sem szájvízbe áztatni a lábamat. Tényleg öt egyszerű és olcsó szépségtrükköt próbáltam ki, beváltak!

1. A legegyszerűbb: jégkocka, sárgadinnye

Az arcom kicsit meg volt nyúlva, kicsit sárga volt, és komoly karikák sötétlettek a szemem alatt, amikor az év legmelegebb napján, közvetlenül a vihar előtt, 40 fokban kipróbáltam ezt az indiai nők által előszeretettel alkalmazott szépségtrükköt. Hát ha valaki, akkor ők biztosan értenek a nagy meleghez. A bonyolult szépségtrükk mindössze annyi, hogy végy egy jégkockát, és dörzsöld vele az arcod, míg el nem olvad.

Egészen meglepő eredmény született, az arcom telt lett, mintha feltöltést kapott volna. A tág pórusok összehúzódtak, fiatalos rózsaszínt kaptam, a karikáim is sokkal  jobban néztek ki. És hihetetlenül jól is esett. Ugyanezt a hatást el lehet érni egy vattával és a sárgadinnye tál aljában maradt, még hideg levével is. Reggel csináltam, és már pár perc múlva jött a bók, hogy milyen jó színem van. Még több negyven fokot!

2. A legkézenfekvőbb: hintőpor

Egyszer, régen valaki bizalmasan megsúgta, hogy unja a napi hajmosást, és száraz sampont használ. Vettem én is titokban, és éreztem, hogy több és szőkébb a hajam, mint előtte, és nem utolsósorban meg sem kellett mosnom. Bőszen titkoltam mindenki előtt, aztán rájöttem, hogy sokan élnek vele. Meg arra is, hogy a hintőpor ugyanúgy megteszi, ha nem jobban.

Kipróbáltuk: 5 olcsó nyári szépségtrükk, ami működik

Így semmi kétség, hogy akkor is működik, ha egy forró nyári este a tarkódra szórod, hogy másnap reggel ne legyél zombi, és egy merő izzadság. Sőt az is biztos, hogy hűsíti az ágyadat ha az agynemű alá szórsz belőle. De az egészben a legjobb, hogy a pancsolóban rád ragadt homokot is könnyedén le tudod szedni ezzel a kis szépségtrükkel.

3. A legélvezetesebb: az otthon elkészíthető keverékek

A következő arcpakolások annyira megtetszettek, hogy a módszer rajongója lettem. Az őrölt zabon kívül az összes többi alapanyagot garantáltan bárki bárhol beszerezheti.

Kipróbáltuk: 5 olcsó nyári szépségtrükk, ami működik

Kávés maszk:

  • 2 tk. őrölt kávé
  • 2 tk. kakaópor
  • 1 tk. méz
  • 2 tk. joghurt
Kipróbáltuk: 5 olcsó nyári szépségtrükk, ami működik

A hozzávalókat keverd össze egy tálban. Kend az arcodra, és hagyd rajta 10 percig. Mikor lemosod, dörzsöld az arcod. Három óra biciklizés után és egy gyerekzsúr előtt csináltam, és fáradt, fonnyadt bőrömön piros foltok jelentek meg, mivel a szemcsés maszk a lemosásnál bőrradír funkciót is betöltött. Szerencsére a foltok egybeforrtak, és pár perc múlva olyan lettem mint egy szép, érett barack.

Zabos maszk:

A bőröm sima lett, hupli nélküli, egyenletes és világosabb. Összehúzta pórusaimat, és hűsített. Tökéletes kikapcsolódás volt. Hátránya ugyanakkor, hogy nem úszhatod meg zuhanyozás nélkül.  Jó nyári trükk, de a mézes zab nem pontosan az, amit a hajadban szeretnél látni, mikor elindulsz otthonról. Viszont még órák múlva is selymes és sima volt a bőröm.

  • 1/3 bögre őrült zabpehely
  • 1/2 bögre forró víz
  • 2 tk. joghurt
  • 1 tk. méz

Először hagyd a zabot egy kicsit megduzzadni a vízben, majd add hozzá a többi hozzávalót. Kend az arcodra, és ha van, akkor az ekcémás foltjaidra is. Feküdj le, és relaxálj a maszkban 20 percet. Majd mosd le!

4. A leghasznosabb: harc a bőrkeményedés ellen

Próbáld ki a szájvizes-ecetes lábfürdőt,  ami azonnal leradírozza a bőrkeményedést a sarkunkról.

  • 1 bögre ecet
  • 1 bögre Listerine
  • 2 bögre meleg víz

Ha bárki megijedne a gondolattól, hogy szájvízbe áztassa a lábát, gondoljon arra, hogy a száját is szokta áztatni benne. Használat után azért dörzsöljük le a sarkunkat, hogy tényleg le is jöjjön, aminek le kell jönnie.

5. A legabszurdabb: tisztasági betéttel az izzadás ellen

A végére hagytam a legabszurdabb, legviccesebb és előzetes reményeim szerint leghasznosabb trükköt. Miszerint, rakjunk egy jó minőségű tisztasági betétet a hónaljunk alá izzadás ellen. Nem, nem viccelek. Miután megtettem, amit meg kellett tennem, egy fülledt, izzasztó júliusi délutánon, gyors tempóban átgyalogoltam a tűző napon az 1 kilométerre lakó barátnőmhöz. Mindezt egy hosszú ujjú, sportos felsőben. Biztos, hogy izzadságfoltos lett volna a hónaljam, ha nincs a tisztasági betét a megfelelő helyen. De így nem lett az!

Kipróbáltuk: 5 olcsó nyári szépségtrükk, ami működik

Valószínű, hogy nem minden esetben működik. Ha áttetsző a felső, akkor a legvékonyabb betét is átlátszik. Ha bővebb selyemblúzba ragasztjuk, akkor sem hinném, hogy tökéletesen működik, mivel messze van a hónaljunk a betéttől. De már az is észveszejtő, hogy egy ekkora butaságnak tűnő ötlet ilyen jól működik.

Elkészítési mód: fordítsuk ki az ruhát, és a hónalj varrásához ragasszuk a betétet, hosszában. Olyan tisztasági betétet vegyünk amelynek az egész hátoldala ragad, nem csak egy csíkban. Ha nem átlátszó a ruha, és bő is, akkor lehet vastagabb, amúgy legyen a betét minél vékonyabb.

 Olvass még!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top