Életmód

Így méregtelenítsd a szervezetedet sós vízzel!

Bár a sós vizes kúrával megszabadulhatsz néhány kiló súlyfeleslegtől, az elsősorban a szervezet méregtelenítésére alkalmas. A kúrához néhány fontos szabályt mindenképpen érdemes észben tartani.

A sós vizes kúrával méregtelenítheted a szervezetedet, hiszen a folyadék a bélrendszerben fejti ki hatását, megtisztítva azt.

Így fogj hozzá a sós vizes méregtelenítéshez

A sós vizes kúra egyáltalán nem kellemes, ezért ha fogyókúrázni szeretnél, inkább más módszert javasolt választanod, ugyanakkor a bélrendszert a módszerrel hatékonyan meg tudod tisztítani.

Reggel, éhgyomorra langyos vízben oldj fel 1 teáskanálnyi, gyógyszertárban kapható keserűsót. Idd meg – előre szólunk – a nem igazán kellemes ízű folyadékot, majd 30-60 percig semmi mást ne fogyassz. Érdemes úgy időzítened a reggeleket, hogy ebben fél-egy órában nyugodt körülmények között tehesd a dolgot otthon. Előfordulhat, hogy szinte azonnal megindul a bélműködés.

Így méregtelenítsd a szervezetedet sós vízzel

Fogyassz szénsavmentes ásványvizet

A méregtelenítés úgy lehet sikeres, ha napközben is kellő mennyiségű szénsavmentes ásványvizet fogyasztasz a normál étkezésed mellett. Kerüld a nassolást, a tartósítószert tartalmazó ételeket. Fogyassz minél több friss zöldséget és gyümölcsöt a kúra ideje alatt. Lehetőség szerint hanyagold a kávét és inkább zöld teát, gyógynövényteákat igyál.

A sós vizes méregtelenítő kúra semmi esetre se tartson 3-5 napnál tovább. A kúra megkezdése előtt kérd ki háziorvosod véleményét. Tudnod kell, a kúra elsősorban a belekben lerakódott salakanyagoktól tisztít meg, vizet veszítesz, nem a zsírt égeted el. A sós vizes kúra után érdemes egy-két héten át a bélflóra helyreállítását segítő készítményt is fogyasztani.

Tipp: A keserűsót helyettesítheted tiszta, jó minőségű tengeri sóval. Ebben az esetben fél liter meleg vízben keverd el a sót, amit citromlével ízesíthetsz.

További cikkek méregtelenítés témában az NLCafén

Fotó: Pinterest

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top