Életmód

Stresszkezelés: mi az a mentális diéta?

Egyre nagyobb divatja van az egészséges táplálkozásnak, testedzésnek, de mentális diétáról még nem hallottam, pedig ugyanolyan fontos lenne, hogy vigyázzunk, milyen gondolatokat engedünk az elménkbe, és hogy karbantartsuk mentális immunrendszerünket, pszichés fittségünket. Stressz mindig volt és mindig is lesz az életünkben, ami lényeges, hogy ezt hogyan kezeljük.

Stressz mindig volt és mindig is lesz az életünkben, a lényeges azonban az, hogy miként kezeljük. Nem élhetünk feszültségben állandóan. Minél feszültebb az életvitelünk, annál fontosabb, hogy tudjunk kikapcsolni is. Ha ez nem megy, na ott van a probléma. Lehetnek bennünk olyan gondolatok, amelyek ezt megakadályozzák, amelyek nem engedik, hogy kikapcsoljunk. De ezekre ugyanúgy érdemes tekinteni, mint bármilyen más vírusra.

Ahogy emlegetik a rendszeres mozgás, diéta és méregtelenítés fontosságát, úgy kellene rendszeresen a pszichénkre is figyelmet fordítani. Ha helyretesszük a pszichés immunrendszerünket, sokkal strapabíróbbak leszünk, és ha egyszer megtanuljuk megfelelően kezelni a stresszt, az egy életre szóló befektetés lesz. Persze ez nem megy mindenkinek magától, és erre találták fel a pszichológusokat.

Kérdezz és akár kérj téged érdeklő videót Tóth Dániel pszichológustól!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top