Életmód

5+1 tipp a lapos has megőrzéséhez – az ünnepek alatt is!

Itt van újra az évnek az a szakasza, ami nem csak a fogyókúrázók veszélyzónája. Karácsonyi céges parti, karácsonyi buli a barátokkal, karácsony a családdal… és jön is a szilveszter, tehát: vacsorák, desszertek és alkohol minden mennyiségben. De idén minden másképp lesz: felkészítünk, hogyan maradj formában!

1. Ne éheztesd magad

Tudjuk, ismerjük a “de hát egész nap semmit sem ettem!” önnyugtató kifogást, ami akkor hangzik el, mikor végre meglátjuk a roskadásig telt vacsoraasztalt. Azt hisszük, az egész napos éhezés miatt most miénk a világ, de ez nem így van. Nem egészséges, ha teletömjük a gyomrunkat. Őrizzük meg az étkezések egészséges ritmusát karácsonykor is, vagyis együnk egész nap rendszeresen, kisebb adagokat!

5+1 tipp a lapos has megőrzéséhez – az ünnepek alatt is!

2. Az alkohol-víz szabály

Ha el akarod kerülni a másnaposságot, és a felesleges kalóriákat is minimalizálnád, fogadd meg ezt a tanácsot: minden elfogyasztott pohár alkohol után igyál meg egy pohár vizet is! Az alkoholos italokban rengeteg a cukor, a legjobb választás a vodka-szóda lehet: kérj hozzá minél több lime-ot, hogy semlegesítsd a vodka cukortartalmát!

3. Lassan az édességgel!

Semmiképpen ne utasíts vissza egy szelet tortát se! A kulcs, hogy ne repetázz, és hogy ezt megálld, egyél minél lassabban. Élvezz ki minden falatot, és ha továbbra is kínoz a vágy az édességért, egyél egy kis gyümölcsöt.

4. Ne kóstolgass annyit!

Rajtad a sor a karácsonyi menü elkészítésében? Ha főzés közben állandóan beleeszegetsz az ételbe, hamar elveszted az étvágyadat, majdnem teli hassal kell majd asztalhoz ülnöd. Mindenből épp csak annyit kóstolj, ami az ízek megállapításához szükséges.

5+1 tipp a lapos has megőrzéséhez – az ünnepek alatt is!

5. Ne az evésen járjon folyton az eszed!

Hajlamosak vagyunk teljesen az evés örömének szentelni az ünnepeket. Az együtt étkezés és a finomságok szuper kiegészítői az ünnepnek, de nem a főszereplői! Foglalkozzunk többet egymással, rég nem látott rokonokkal vagy új ismerősökkel, és ragadjunk meg minden alkalmat a táncolásra a bulikon.

5+1 tipp a lapos has megőrzéséhez – az ünnepek alatt is!

+1.: Az edzésnek folytatódnia kell!

Így van, a szokásos edzésprogramod karácsonykor se add fel! Ha az aerobikórákra nincs lehetőséged elmenni, végezd otthon a gyakorlatsort, vagy pótold a mozgást egy kiadós sétával.

Forrás: WorldLifestyle

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top