Életmód

A matektanár életre szóló leckét adott emberségből

Jim O’Connor a kaliforniai Szent Ferenc Gimnáziumban tanít matematikát. Amolyan keményvonalas ember, aki nem szórakoztató módon tartja az órákat, de diákjai megértik az általa tanítottakat.

Nem engedte el a gyeplőt soha, 30 fiút kellett fegyelmeznie az óráin. Diákjai azt hitték, jól ismerik, semmi különös nem derülhet ki róla. De tévedtek. Pat McGoldrick, az egyik diákja, különös körülmények között jött rá, hogy a felét sem tudta eddig róla. A gimnázium által szervezett diák egy véradás felelőseként ment a Los Angeles-i Gyermekkórházba egy megbeszélésre a tanár kíséretében.

A matek tanár életre szóló leckét adott emberségből

A 70 éves vietnami veteránt úgy üdvözölték a kórház dolgozói, mint valami hírességet, mindenki tudta a nevét. Még jó, hiszen rendszeres véradóként volt nyilvántartva a gyermekkórházban. De ami még hihetetlenebb volt Pat számára, hogy a top véradók plakettjei között is megtalálta a tanár nevét, mint aki rekordmennyiségű vért adott már le. Az elavult feljegyzés szerint addig már több mint 72 litert hagyott ott. A kórház dolgozói nagyra értékelték Jim véradását, mert ez több mint félmillió dollár kiadást jelentett volna, ha vásárolniuk kell. És mivel univerzális donor a 0 Rh negatív vérével, minden helyzetben felhasználható a csoportja.

A folytatásért kattints az Illúzió caféblogra!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top