Életmód

16 dolog, ami segít karriered beindításában

Nagyon szeretek az új év első napjaiban listákat írni. Persze év közben is megteszem ímmel-ámmal, de az igazán komoly tervek januárban születnek.

Ilyenkor szeretek ezzel sok időt eltölteni: picit elmélyedni, reflektálni az előző évi történésekre, mi igen, mi nem, mi merre és hogyan, hiszen tudjátok… Listákból persze sosem elég, lehetséges az élet különböző területeire készíteni, számomra valóban nagy segítség.

Cégek, amiknek szívesen dolgoznál

Egy lista azokról a cégekről, ahol el tudnád képzelni magad. Nyilván, amennyiben már aktív álláskereső vagy, nem nehéz összeszedni ezeket, de nyugodtan írhatsz álommunkahelyeket is, ki tudja, mit hoz a holnap. Szedd össze a cégek alapadatait, elérhetőségeit, minden fontos információt.

10 innovatív ötlet, ami eddig kipattant a fejedből

John Gannon coach szerint mindennap úgy kellene kezdenünk a napot, hogy leírunk 10 ötletet egy adott kérdésben – a munkával, iparággal kapcsolatban. Ha ezt mindennap megteszed, hat hónap alatt komoly ötletgyárossá válsz, egy olyan személyiséggé, akinek pillanatok alatt kipattanhat bármilyen ötlet a fejéből bármilyen helyzetben vagy témában. Ráadásul az elképzeléseid a saját javadra fordíthatod, illetve továbbíthatod majd valakinek, aki használni is tudja, legyen szó a főnöködről, barátodról, csapatodról.

16 dolog, ami segít karriered beindításában

A folytatásért kattints a Girlpower caféblogra!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top