Ezo

A család és a karrier egyensúlyának hete

Mintha ezen a héten a csillagok népszerű női magazinos témát tárgyalnának: a szerelem és a család, valamint a karrier közötti egyensúly megtalálásáról beszélnek. Ha értő szemmel vizsgáljuk az égi jelzéseket, rengeteg tippet és jó tanácsot olvashatunk ki ebben a témában a csillagok állásából. Ezeket a tanácsokat ismerteti veled asztrológusunk R. Kövér Balázs.

Család vagy karrier? Szerelem vagy karrier? Miért kellene választanod ezek közül? Miért ne lenne lehetséges, hogy mindegyik életterületeden megtaláld a boldogságot és a sikereket? Egyáltalán, kiben merült fel az az ötlet, hogy mintegy “lehasítsuk magunkról” a különböző életterületeket, és az egyiket válasszuk a másik helyett? A csillagok mindig egységes egészként szemlélnek bennünket, teljes egésznek látják az életünket, és gyakran hívják fel arra a figyelmünket, hogy valójában akkor tudunk boldogok lenni, ha életünk minden területén hagyjuk megvalósulni az álmainkat, követjük a belső hangunkat, és megengedjük az égi vezettetésnek, hogy megmutassa a nekünk legmegfelelőbb életmódot. De hogyan is csináljuk ezt?

A család és a karrier egyensúlyának hete

Munkahely és magánélet harcai

A család, szerelem kontra karrier témát ezen a héten több égi esemény is eszünkbe juttathatja. Az első fényszög, amely ráirányítja a figyelmünket erre a kérdésre, a Nap és a Szaturnusz kedden egzakttá váló kvadrátja. A kvadrátot az asztrológia hagyományosan akadályokra utaló, tanító-nevelő, nehézségekre rávilágító fényszögként tartja nyilván. Természetesen minden fényszög (bolygó, csillagjegy és más égi jel) esetében igaz, hogy ezeket mindig modern, a mai világnak megfelelő kontextusban kell értelmeznünk. Ennek megfelelően az az érzésem, hogy a régebben negatívnak bélyegzett fényszögekre tapadó félelmeinket is ideje lenne feloldani.

Hitem, és tapasztalatom szerint ezek a “nehéz”, “akadályozó”, “negatív” fényszögek mindössze olyan blokkokra hívják fel a figyelmet, amelyeket ha feloldunk, közelebb juthatunk a boldogságunkhoz, a vágyainkhoz, a céljainkhoz. Különösen igaz ez a Szaturnusz bolygó fényszögeire. Ez a mostani Nap-Szaturnusz kvadrát azt mutatja, hogy itt az ideje ránéznünk a munkát, karriert és a családot, szerelmet övező eddig alkalmazott, de talán mára kissé bemerevedett struktúráinkat. A bolygóhelyzetekből adódóan (Nap a Vízöntőben, Szaturnusz a Skorpióban) ez kérdéskör még a jelentős, forradalmi, meglepő változás, változtatás energiáival is színeződik.

Keresd a harmóniát

Ez a fényszög arra kér, szánj időt arra, hogy végiggondold, mennyi kötelezettség és szabad vállalás van az életedben. Vizsgáld meg, hogy elég időt és energiát szánsz-e a családodra és a karrieredre. A Nap és a Szaturnusz közösen szeretnének rávezetni ara, hogy ha a megfelelő emberrel élsz együtt, és a megfelelő munkát végzed, akkor máris értelmetlenné válik a “Család vagy karrier?” kérdés. Ha úgy érzed, hogy neked inkább csak a családban kell kiteljesedned, csak a szerelemben vár rád a boldogság, az felvetheti azt a kérdést, hogy megtaláltad-e az a számodra értelmes, hasznos munkát, amely az életfeladatod részét képezi. Megtaláltad-e azt a karriert, amelyre valójában születtél, és amelyre valójában vágysz.

Ha a munkában érzed jól magad, de otthon tele vagy feszültséggel, és nem találod a helyedet a párod mellett vagy a családban, akkor fordított a helyzet: lehet, hogy a munka területén már megtaláltad az utadat, és elindultál a jó irányban, de a magánéletedben lenne szükséged átgondoltabb utakra, és talán új irányokra is.

Ha sem itt, sem ott (sem sehol) nem érzed jól magadat, akkor pedig igen egyszerű, és könnyű helyzetben vagy: itt az ideje elgondolkodnod azon, hogy mi tenne téged boldoggá. Itt az ideje annak, hogy befelé nézz, és megvizsgáld, mik a vágyaid, mivel szeretnél foglalkozni. Ne mondd, hogy ezek a vágyak túlzóak vagy megvalósíthatatlanok. Hidd el, ha valamit képes vagy kigondolni, és vágyni rá, akkor azt meg is tudod valósítani.

Indulj el egy új úton

Egy kicsit gondolkodtam rajta, hogy az egy legyen-e csupa nagybetűvel ebben a mondatban. Hiszen most az a lényeg, hogy ha eddig szétszórtad az energiáidat, ha eddig különböző utakon kerested a boldogságodat, és úgy gondoltál magadra, mint aki a szerelmi életében jár egy utat, a pénzügyekben egy másikat, a család egy harmadik ösvény, a karrier meg a negyedik, a kenyérkereső munka meg egy kényszerpálya, akkor ideje felismerned valamit.

Nincs száz utad. Egyetlen egy utad van, de ezt száz vagy ezer variációból választhatod ki. Ez az út azonban egy és egységes. Ha a boldogság és a kiteljesedés útját választod, akkor azon bizony a boldog párkapcsolat, a boldog családi élet és a boldog munkahely mellett az anyagi biztonság és a lelki béke is kikerülhetetlen állomássá válik. A megfelelő úton járva ezeket bizony muszáj elérned, hiszen innen tudjuk, hogy ez a megfelelő út. Fontos megértened, nem az a te utad, amelyről az anyukád, a szerelmed, a jósnőd vagy egy ezoterikus könyv azt állítja, hanem az, amelyen boldog vagy, és amely minden szempontból az életed kiteljesedését hozza el neked.

A csütörtöki Oroszlán telihold nemcsak abban fog segíteni, hogy felismerd ezt az utat, de abban is, hogy elindulhass rajta. Most érdemes életúttal, életfeladattal, párkapcsolattal kapcsolatos meditációkat és angyalmunkát végezned. Ezek ugyanis segíteni fognak abban, hogy meglásd magad előtt a boldog és kiteljesedett élethez vezető utad következő lépéseit.

Oké, megvan az út, megvan az egyensúly, lesz-e erőm az első lépésekhez?

Lesz. Hiszen szombaton két fényszög is arról gondoskodik, hogy a frissen felismert úton elindulj. Pontosabban továbbmenj, hiszen semmi mást nem kell tenned, mint a lépéseidet az új irányba igazítanod.

A Nap és a Mars között megszülető trigon energiával, lendülettel lát el, így a frissen megvágyott változások sokkal gyorsabbakká és eredményesebbekké válnak, mint azt gondoltad volna. A Nap és a Merkúr együttállása pedig abban segít, hogy tudd is kommunikálni az új felismeréseidhez kapcsolódó vágyakat és irányokat a környezetednek, így ők is a támogatóddá, segítőddé válnak majd.

A hét gondolata: “Be kell végre látnunk, hogy “egy embert meggyógyítani” nem annyit jelent, mint a régi állapotot visszaállítani, hiszen éppen az idézte elő a betegséget; a gyógyítás sokkal inkább az öntudat kitágítása, egy új és életigenlő út megválasztása révén érhető el.” – Kurt Tepperwein

Nem hallgatnak az Oroszlánokra, nem kell dönteniük a Skorpióknak – Heti asztrológiai tendenciák

Toporgás és toporzékolás között olykor hatalmas a különbség. A Kosok most ezt pontosan megtapasztalhatják, hiszen ők toporogni és toporzékolni is hajlamosak lesznek a héten. Zseniálisan fűzik egymásba  a mondatokat a Bikák, ennek eredményeként szinte bárkit az ujjaik köré csavarhatnak a következő napokban. Az Ikrek a némaság és a csend erejét tanulmányozzák: ők felismerik, hogy néha többet mondhatnak el a hallgatással, mint a szóáradattal.

A Rákokra rátalál a harmónia és a nyugalom, de ehhez bizony tenniük kell. Máskor talán ellentmondás a “keményen dolgozni a harmóniáért” kifejezés, de most mégis értelmet nyerhet. Az Oroszlánoknak érdemes lenne átgondolniuk a mondandójukat, mielőtt megszólalnak. Nekik a héten el kell fogadniuk, hogy nem mindenki követi a tanácsaikat (és az utasításaikat sem). A Szüzek felfedezik az élet szépségeit. Méghozzá olyan szépségeket, amelyekről eddig csak olvastak vagy hallottak, de most végre megtapasztalhatják ezeket a saját bőrükön is.

A Mérlegek az egyensúly keresése közben boldog kalandokat tapasztalhatnak meg, és szert tehetnek egy olyan tárgyra, amire nagy szükségük volt már eddig is. A Skorpiók kettősségeket élhetnek meg: egyszerre vágynak valamire és annak az ellenkezőjére is. Ők akkor találják meg az örömüket, ha nem akarnak dönteni két véglet között. A Nyilasoknak lesz egy-két keresetlen szavuk valakihez. Ők azzal tennék a legjobbat maguknak (és másoknak is), ha most elszámolnának háromig, mielőtt jól megmondják a magukét valakinek.

A Bakoknak most elegük lehet a munkából, pedig ez pont az az időszak, amikor több energiával, és több lelkesedéssel alapozhatnak meg egy új munkahelyet. A A család és a karrier egyensúlyának heteVízöntőknek ideje kimozdulniuk az eddig biztonságosnak tartott falak közül, és ideje megmutatniuk magukat a világnak – számukra ez a siker egyetlen záloga a héten. A Halak végre elmélyülhet a spirituális vágyak és segítő energiák világában. nekik érdemes lehet tanfolyamokra és előadásokra menniük a héten. 

A hét könyve
Byron Katie: Négy kérdés
Byron Katie könyve úgy tört be a világmegváltó tanácsoktól hemzsegő könyvpiacra, akár egy friss fuvallat. Ő maga Munkának nevezi módszerét. A Munka mindössze négy kérdésből áll, amelyeket bármilyen problémára alkalmazhatunk. Mindegy, hogy a főnökünkre haragszunk, kamasz gyerekünk viselkedésével van gondunk, a szerelmi életünk, a pénz vagy netán a környezetszennyezés aggaszt; a négy kérdésen keresztül teljesen más megvilágításban látjuk majd a dolgot. Tartós megnyugvást tapasztalunk, s felleljük magunkban a megoldáshoz és cselekvéshez szükséges tisztánlátást és erőt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top