Életmód

5 házi gyógymód, ami tényleg működik

Mindenki nagymamája esküszik legalább egy tucat titkos házi gyógymódra, de nem biztos, hogy mindegyik valóban hatásos. Itt van öt olyan házi praktika, ami viszont tényleg az.

Ha inkább a természetes – de hatékony – gyógymódok híve vagy, itt van 5 házi praktika, ami tényleg beválik!

1. Hányinger csillapítása gyömbérrel

Ha a hányingert szeretnéd enyhíteni, készíts fagyasztott gyömbérchipset! Először forró vízben főzd meg a friss gyömbért, reszeld le, majd jégkockatartóban fagyaszd le. Ha hányinger kínoz, szopogasd ezeket a kockákat – még terhesség alatt is jó ötlet lehet.

5 házi gyógymód, ami tényleg működik

2. Fokhagymát torokfájásra

A fokhagyma igazi konyhai csodaszer, és a torokfájást is képes pillanatok alatt megszüntetni. Nyomjunk fokhagymát egy pohár langyos vízbe, és gargarizáljunk vele napi kétszer, három napon keresztül. A meleg víz nyugtatja a gyulladt torkot, a fokhagyma pedig felveszi a harcot a baktériumokkal.

3. Köhögés ellen édesség

Végre egy igazán kellemes házi praktika: köhögés ellen együnk meg egy-két kocka étcsokoládét! Ha ez sem segít, éjszakára egy kanál méz a köhögő ember legjobb barátja lesz.

4. A hársfatea leviszi a lázat

Már sokszor bebizonyosodott, hogy a gyógyteák mennyire hatásosak – a hársfa virágából készült tea például még a lázat is képes levinni!

5. Puffadásra borsmenta

A borsmentából nemcsak isteni teát lehet készíteni – arról nem is beszélve, hogy még a sportteljesítményünket is javíthatja –, de a kellemetlen puffadásra is kiváló megoldást jelenthet. A borsmenta megöli a puffadást okozó baktériumokat, és megnyugtatja a gyomorban található izmokat is.

Forrás: Prevention

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top