Életmód

5 intő jel, hogy túl sokat aggodalmaskodsz

Az elengedés nem könnyű, de ha az alábbi jeleket tapasztalod magadon, itt az ideje, hogy megpróbáld lazábban venni a dolgokat!
5 intő jel, hogy túl sokat aggodalmaskodsz

A stressz és a szorongás káros hatásait órák hosszat lehetne sorolni. A legrosszabb az, hogy alattomosan kúsznak be a mindennapjainkba, majd azok szerves részévé válnak anélkül, hogy észrevennénk, hogy időnk nagy részét stresszeléssel és aggódással töltjük. Ha ezeket a jeleket tapasztalod, próbáld meg elengedni a szorongást, és lazíts!

1. Nem tudsz aludni

Napok óta csak forgolódsz, vagy az éjszaka közepén riadsz fel? Az alvászavarok hátterében egyértelműen a stressz állhat.

2. Nem tudsz kikapcsolni

Végeztél a munkával, fáradt is vagy, de amikor lazításra kerülne a sor, nem találod a helyed. Úgy érzed, hasznosan kell töltened még a szabadidődet is. Ez rossz gondolat, igenis szánj időt a semmittevésre is, és kapcsolj ki egy film, egy könyv, sport, vagy csak szimpla fekvés mellett.

3. Ki tudsz kapcsolni – de csak alkohollal

Ha egy fárasztó hét végén csak egy pár pohár borra tudsz gondolni, és a megváltást egy elcsúszott bulitól várod, rossz úton jársz. Nincs baj az alkalmankénti bulizással, de ne ettől függjön a jókedved vagy a nyugalmad.

4. Rossz az egészséged

Könnyen leszel náthás, sokat fáj a fejed, és úgy általánosságban gyengébbnek érzed magad – emögött is állhat a túl sok aggodalom.

5. Mindig a legrosszabbra számítasz

Ha minden helyzetben a legrosszabb kimenetellel számolsz, egyértelmű, hogy túlstresszeled magad. Nem azt mondjuk, hogy várd a legjobbat. Igazság szerint a legjobb az lenne, ha elengednéd a várakozásokat – ebben segíthet a meditáció.

Forrás: Higher Perspectives

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top