A kaktusznak, különösen a kaktuszlevélnek épp olyan sok jótékony hatása ismert, mint mindannyiunk kedvencének, az avokádónak. Nem csoda, hogy Dél-Amerikában az étrend szerves részét képezi – főleg tojással vagy salátával fogyasztják. De nem kell ilyen messzire menned, hogy beszerezd ezt a különleges növényt, ma már a legtöbb szupermarketben is kapható belőle készült kivonat, juice, sőt még lekvár is.
Lássuk, milyen meglepetéseket tartogat számunkra a kaktusz:
1. Csökkenti a koleszterinszintet
Egy Franciaországban végzett vizsgálatban 68 nő diétájába illesztették be a kaktuszlevelet, és már 4 hét után azt tapasztalták, hogy mindannyiuknak csökkent a koleszterinszintje.
2. Jó a cukorbetegség ellen
A kaktuszlevél fogyasztása csökkenti a vércukorszintet, ezáltal megakadályozza az elhízás és a cukorbetegség kialakulását. A Bécsi Egyetemen 24 normál testalkatú embert vizsgáltak, és azt találták, hogy kaktuszlevél fogyasztásának hatására 11 százalékkal csökkent a vércukorszintjük.
3. Segíti az emésztést
A kaktuszlevél magas rosttartalommal rendelkezik, emiatt nemcsak az emésztésedet pörgeti fel, hanem a narancsbőrt is távol tartja tőled. Sőt még a fogyásban is segít, mert amellett, hogy alacsony kalóriás étel, tele van aminosavakkal, vitaminokkal és ásványi anyagokkal. Így bár feltölt energiával, nem hízol tőle.
Forrás: Lifehack