Életmód

Elloptam a legjobb barátnőm pasiját – a féltékenység anatómiája nők között

Nem sok csúnyább dolog történhet barátnők között, mint ha elveszik egymás pasiját. Erre nincs is igazán mentség, viszont annál több rá a példa. De vajon miért érdekli jobban a nőket a barátnőjük párja, mint az idegen férfiak?

Ha rámozdulsz a barátnőd párjára, annak hátterében a legtöbbször önbizalomhiány és kimondatlan sérelmek állnak. Vedd észre időben a jeleket, és ha már megtörtént, tanulj a hibádból!

Elloptam a legjobb barátnőm pasiját – a féltékenység anatómiája nők között

Van a ridikülödben egy kis önbizalom?

Ha nincs önbizalmad, ha azt gondolod, te nem érdemled meg a jót, a szépet és a boldogságot, akkor vélhetően jó messzire el is fog kerülni mindaz, amire valójában vágysz. Ebben a beszűkült, negatív tudatállapotban a realitásod és az érzékelésed minimálisan működik csak: a neked kínálkozó lehetőségeket általában nem, míg a környezetedben élőkét annál jobban észreveszed.

Így ha a barátnődet mindig is szebbnek, jobbnak, okosabbnak tartottad, mint saját magadat, beleeshetsz abba a csapdába, hogy azzal akarsz magadnak bizonyítani, hogy elveszed azt a férfit, akit ő választott. Abba a tévhitbe ringatod magad, hogy ha el tudod csábítani a pasiját, vagy annyira jó, mint a barátnőd. De vigyázz, mert ez a fajta viszonyítás veszélyes, fájdalmat okoz és semmi realitása nincs! Mindenki más, mindenki másért értékes, és mindenkinek megvan a maga párja, akivel tökéletesen passzolni fog! Kezdj el magaddal foglalkozni, felfedezni a saját értékeidet és elhinni, neked is jár a boldogság!

Bosszúra szomjazol?

Van egy rossz hírünk: ha bosszúból csábítottad el a barátnőd párját, a gaztett után sem lesz könnyebb dolgod, ami a lelki megpróbáltatásokat illeti! Hiába gondolod azt, hogy revánsot vettél, a bosszú soha nem kifizetődő, csak további sebeket ejt mindenkin! A lelkiismereted nem lesz könnyebb – sőt –, és még rosszabbul fogod magadat érezni, mint addig. A kimondatlan sérelmek tovább mélyülnek, és garantált, hogy nemcsak a barátnődnek fáj a tetted, hanem neked is.

Akármi is az, amiért bosszút akarsz állni, helyette beszéld meg! Kommunikálj, használd az eszed és a szíved, és ne tedd kockára a barátságotokat! Ha már megtörtént, kövesd meg, mondd el, hogy mivel bántott meg, amiért erre a balszerencsés lépésre szántad el magad, és ha igazán fontos a barátság, akkor addig ostromold a barátnődet, amíg meg nem tudjátok beszélni!

Sárgulsz az irigységtől?

A jelmondatod: “Ha nekem nem jó, másnak se legyen az”? Ha nem látsz tovább saját önsajnálatodnál, akkor nem leszel képes örülni még a legjobb barátnőd boldogságának sem. Ha úgy érzed, csak akkor vagy elemedben, ha a barátnőddel egy jóízű panaszdélutánt tartotok, azonban a pozitív változásokat nem viseled jól, akkor bizony az irigység ott munkál benned. Persze ez is visszavezethető az önbizalom-hiányra – de ne keressünk kifogásokat! Vizsgáld meg az érzéseidet őszintén: idegesít, hogy a barátnőd nem tölt már elég időt veled, és vissza akarod kapni a beszélgetéseket, a közös programokat? Ha igen, ennek nem az a módja, hogy belerondítasz a kapcsolatába, mert elveszítheted! A leghasznosabb itt is, ha beszélgetést kezdeményezel és nézőpontot váltasz: egy mosolygós és derűlátó lányra sokkal hamarabb felfigyelnek a férfiak, mint egy állandóan zsörtölődő és morgolódó nőszemélyre.

 

Még több szerelmi dráma az NLCafén: 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top