Életmód

4 gyümölcs, amit minden nap enned kellene

Persze azt tudjuk, hogy a gyümölcs meg a zöldség egészséges, na de melyik a legegészségesebb?

1. Alma

Minden nap egy alma. Nem véletlen a mondás. Az almában található enzimek kiváló cukorbontók, ezért például a diétázásban is segíthetnek. De nemcsak ezért kell almát ennünk. Az almában található vitaminok az immunrendszerünknek is sokat segíthetnek.

2. Körte

A körtében található flavonoidok rendkívül áldásos hatással lehetnek egészségünkre. Ez a vegyületcsoport segíthet a kettes számú cukorbetegség megelőzésében, ráadásul mindössze egy darab körte a napi szükséges rostbevitelünk egynegyedét biztosítja.

3. Áfonya

Ezek az apró mélykék szemek igazi vitaminbombák. Ezt a csodaszép színt az antocianin nevű antioxidáns adja, ami megelőzheti a rákot, a szívbetegségeket és a gyulladásokat is. Meglepőnek tűnhet, de állítólag a fagyasztott áfonyának magasabb az antocianintartalma.

4 gyümölcs, amit minden nap kéne enned

4. Eper

Ki ne szeretné ezt a csodás, mosolygós piros gyümölcsöt? Az eperben számos antioxidáns és vitamin található: jót tesz a bőrünknek, kordában tartja a vércukorszintet, és nem mellesleg azt mondják, hogy még afrodiziákumnak is kiváló!

Forrás: Prevention

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top