Gasztro

Áfonyával a szívroham ellem

Az áfonya szerencsére nemcsak nagyon finom, de rengeteg áldásos élettani hatása is van. Elmondjuk, miért érdemes áfonyát csemegézni.

1. Jót tesz a szívednek

Az áfonya segíthet megelőzni a szív- és érrendszeri megbetegedéseket, amik pedig még mindig a vezető halálozási okok között vannak. A nők esetében 32%-kal képes csökkenteni a szívroham veszélyét, de egyébként kiváló kálium-, rost- és vitaminforrás.

2. Megelőzheti a húgyúti fertőzéseket

Az áfonyában található rengeteg antioxidáns megelőzheti, hogy egyes baktériumok a szervezetbe jutva kellemetlen húgyúti fertőzés okozói legyenek.

Ezért érdemes áfonyát enni

3. Serkenti az agyat

Már több tanulmány is megerősítette, hogy az áfonya lassítja az agy öregedését, ami így tovább friss és gyors maradhat. Az áfonyát fogyasztók ráadásul még a memóriateszteken is jobban teljesítettek. 

4. Fiatalon tart

Talán nem az áfonya az örök fiatalság forrása, de kétségkívül segíthet hozzájutni a hosszan tartó fiatalossághoz. Egyenletesebb textúrát ad bőrünknek, halványítja a ráncokat, és segít fenntartani a megfelelő kollagéntermelést.

Forrás: LifeHack

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top