Életmód

Banki kedvezmények – spórolhatsz a pénzügyeiden, ha szemfüles vagy

A bankok is versenyeznek az ügyfelek kegyeiért, akárcsak az élelmiszerláncok, és ők is hetente változó akciós kínálattal igyekeznek magukhoz csábítani a "vevőket". Ahogy egy jó háziasszony rengeteget tud spórolni a konyhapénzen azzal, ha okosan válogat az akciók között, úgy a banki szolgáltatásokon is sok pénzt megfoghatunk, ha előzetesen tájékozódunk, és megkeressük a nekünk legkedvezőbbet.

 

A szórólapon öles betűkkel hirdetett pénteki karajakció és a bankok időről időre feltűnő kedvezményei között nincs is olyan nagy különbség: mindkettő arra szolgál, hogy magához édesgesse a vevőt. Az okos vásárló él is az ilyen akciós lehetőségekkel, jelentős pénzeket takarít meg azzal, hogy kihasználja a kedvezményeket. Lássuk, milyen területeken tudnak a bankok vonzó ajánlatokat tenni, mik azok az akciók, amikre érdemes odafigyelnünk!

Banki kedvezmények – spórolhatsz a pénzügyeiden, ha szemfüles vagy

Kamatok és hiteldíjak

A legfeltűnőbb helyen a hitelek díját és a betétek kamatait reklámozzák a pénzintézetek. Nem véletlenül, hiszen ezek a legfontosabb a számok egy leendő ügyfélnek, és ezért a leggyakrabban itt vannak akciók és kedvező ajánlatok. Ráadásul ezeket könnyű összehasonlítani is. Bank választása előtt feltétlenül vesd össze egymással őket!

Számlanyitási kedvezmények

Ezen a területen is számos jó ajánlat jöhet ki egy akció során: például sok bank ingyenes számlanyitással, a számlavezetési díj hosszabb-rövidebb ideig tartó elengedésével csábít, de sok ügyfélnek például az is vonzó ajánlat, hogy egyes számláknál nem kell a nyitáskor kötelezően pénzt elhelyezni a számlán. Hogy melyik kedvezmény jelenti neked a legtöbb megtakarítást és melyik a legelőnyösebb a te élethelyzetedben, azt már neked kell eldöntened!

Banki kedvezmények – spórolhatsz a pénzügyeiden, ha szemfüles vagy

Törlesztési türelem

Hitelre időről időre bárkinek szüksége lehet, és ilyenkor nem csupán az lehet fajsúlyos kérdés, hogy mekkora kamatot kell utána fizetni, hanem az is, hogy mennyire türelmes a bank, ha a csúszunk a törlesztéssel. Ha úgy látod, hogy nálad előfordulhatnak kisebb-nagyobb késések, akkor mindenképpen előnyös neked egy olyan akció, ahol hosszabb türelmi időt biztosít a bank a törlesztése – ez még olyan áron is megérheti, hogy az ajánlatokhoz némileg magasabb THM tartozik.

Gyors hitelbírálat

Ha hamar kell pénz – például személyi kölcsönre van szükséged rövid időn belül egy halaszthatatlan kiadás miatt, akkor a bank gyorsasága a legfontosabb kritérium. Személyi kölcsönök esetében nem ritka, hogy némelyik pénzintézet már 2 napon belül a kezedbe adja a pénzt elfogadható kamatok és feltételek mellett – ennél persze van még gyorsabb ügyintézés is, de azért általában súlyos THM-mel kell fizetni. Mindenképpen érdemes körbejárnod több pénzintézet ajánlatát, és tájékozódnod, hogy ki tudja neked a leghamarabb, a legkevesebb adminisztrációs teherrel és kamattal megadni a kívánt összeget.

Még több pénz az NLCafén: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top