A chiamagról ódákat lehet zengeni: már kis mennyiségben is rengeteg rostot, fehérjét, kalciumot, magnéziumot és vasat tartalmaznak, sőt az egyik legjobb omega-3-zsírsav-források is. Ezért megéri naponta fogyasztani a chiamagot, de jogos a kérdés: hogyan?
1. Pudingként
A legegyszerűbb, ha pudingként fogyasztod a chiamagot. Szuper, fogyókúrás reggelit készíthetsz belőle.
2. Egész estés zabkásához
A zabkása legegyszerűbb elkészítési módja, ha előző este összekevered a hozzávalókat – köztük a chiamagot is – majd reggel csak kiveszed a hűtőből, és voilá! Próbáld ki ezt a mennyei, kókusztejes receptet!
3. Smoothie-kba
Szereted a gyümölcsös smoothie-kat? Ha egy kis chiamagot (egy teáskanálnyi elég lesz) szórsz hozzájuk turmixolás előtt, még egészségesebbé teheted őket!
4. Süteményekbe
Hogy hozzájuss a chiamag tápanyagaihoz, igazából bármilyen sütemény tésztájához hozzákeverhetsz belőle egy kicsit. Akár muffint, akár pizzát készítesz, chiamaggal még egészségesebb lesz az eredmény!
Forrás: Popsugar