Életmód

Elárasztották levelekkel a magányos autista kisfiút

A 11 éves Christopher iskolai feladatában vallotta be, hogy egy barátja sincs. Édesapja nem hagyta szó nélkül.

Bob Cornelius azután fotózta le fia, a 11 éves Christopher iskolai feladatát, hogy érte ment a suliba. Azt mondja, akkor még csak gyorsan átfutotta, és azt gondolta, ez is egy kedves emlék lesz majd, amit a hűtőre ragaszt, vagy a falra tűz majd, de aztán nem így lett.

Amikor ugyanis Bob alaposabban átolvasta a kis cetlit, amin a tanárnő a kedvenc filmjeiről, zenéiről és barátairól kérdezte a gyerekeket, s kiderült, Christophernek egy barátja sincs. “Arra a kérdésre, hogy sorold fel a barátaidat, a fiam azt válaszolta, nincs senki sem” – mondta az apa, akit mélyen elszomorított a vallomás.

Billentyűzetet ragadott és hosszú Facebook-posztban írt aggodalmáról. Elárulta, a 11 éves Christophernek valószínűleg azért nincsenek barátai, mert autisztikus spektrumzavarral küzd. Hozzátette, gyermeke speciális iskolába jár, ahol hozzá hasonló gyermekek tanulnak, ám mivel a tünetei jóval látványosabbak, mint osztálytársaié, ő lett az, akit kiközösítettek maguk közül.

Az apa emlékeztetett arra a néhány héttel korábbi esetre, mikor egy magányos, autista gyerkőcöt, aki – mint általában – egyedül ebédelt az iskolában, egy népszerű focista vidított fel, mikor mellé ült. “A kisfiút onnantól kezdve senki sem közösítette ki, olyan lett, mint bármelyik gyerek” – írta az apa, majd hozzátette, ha nincs a focista, a fiú még ma is egyedül ebédel.

Bob épp ezért arra biztatja posztjában a szülőket, hogy legyenek sokkal elfogadóbbak a fiához hasonló csodabogarakkal, és neveljék elfogadásra gyermekeiket is, hogy ne születhessen több olyan kétségbeesett poszt, mint most az övé.

A poszt publikálása óta Christopher számolatlanul kapja ismerős-ismeretlentől a biztató, kedves leveleket és szeretetcsomagokat a világ majd minden országából.

 Olvass még többet az autizmusról az NLCafé oldalán: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top